1
Na pánvi o průměru 22 cm, vhodné k pečení v troubě, rozehřejte máslo v troubě předehřáté na 220 °C.
2
Mezitím rozmixujte vejce, 80 ml smetany, mléko, mouku, cukr a špetku soli. Těsto nalijte na rozehřáté máslo a pečte dozlatova po dobu 15 minut. Palačinka se bude v troubě postupně zvětšovat a zlátnout.
3
Po upečení ji posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte, než palačinka splaskne. Podávejte podle chuti s ovocem nebo džemem a tvarohem ušlehaným s vanilkovým cukrem. Můžete dozdobit lístky čerstvé máty.
1
Na pánvi o průměru 22 cm, vhodné k pečení v troubě, rozehřejte máslo v troubě předehřáté na 220 °C.
2
Mezitím rozmixujte vejce, 80 ml smetany, mléko, mouku, cukr a špetku soli. Těsto nalijte na rozehřáté máslo a pečte dozlatova po dobu 15 minut. Palačinka se bude v troubě postupně zvětšovat a zlátnout.
3
Po upečení ji posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte, než palačinka splaskne. Podávejte podle chuti s ovocem nebo džemem a tvarohem ušlehaným s vanilkovým cukrem. Můžete dozdobit lístky čerstvé máty.