Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečená mořská štika na pórku
Albert logoAlbert logo
  • Pečená mořská štika na pórku

Pečená mořská štika na pórku

Pečená mořská štika na pórku
Snadné
31-45 minut
5/5
Středomořská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 170 g
  • Štika filet 4 ks
  • Mouka hladká 3 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 50 ml
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Bílé víno 100 ml
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Bujón zeleninový 1/2 ks
  • Voda 100 ml
  • Pórek 2 ks
  • Mikrobylinka hrášek 1 hrs.
  • Máslo 170 g
  • Štika filet 4 ks
  • Mouka hladká 3 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 50 ml
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Bílé víno 100 ml
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Bujón zeleninový 1/2 ks
  • Voda 100 ml
  • Pórek 2 ks
  • Mikrobylinka hrášek 1 hrs.

Příprava

1
V misce promíchejte dohladka 30 g másla se 2 lžičkami mouky. Filety mořské štiky osolte, opepřete a lehce poprašte z obou stran zbytkem mouky.
2
V pánvi rozehřejte olej, vložte snítku rozmarýnu a tymiánu a štiku z obou stran zprudka orestujte.
3
Olej opatrně slijte a do pánve přilijte víno a vodu. Přidejte rozdrobený bujón a nechte společně 5 minut provařit. Poté rybu vyndejte a uchovejte v teple. Do pánve přidejte připravené moučné máslo a za stálého míchání nechte omáčku zhoustnout.
4
V jiné pánvi rozehřejte zbytek másla do zpěnění. Vsypte očištěný pórek nakrájený na kolečka, sůl, pepř a 5 minut opékejte.
5
V cedníku nechte okapat z pórku máslo, nandejte na talíř, položte na něj štiku a přelijte omáčkou. Servírujte ozdobené snítkou mikrobylinek hrášku.
1
V misce promíchejte dohladka 30 g másla se 2 lžičkami mouky. Filety mořské štiky osolte, opepřete a lehce poprašte z obou stran zbytkem mouky.
2
V pánvi rozehřejte olej, vložte snítku rozmarýnu a tymiánu a štiku z obou stran zprudka orestujte.
3
Olej opatrně slijte a do pánve přilijte víno a vodu. Přidejte rozdrobený bujón a nechte společně 5 minut provařit. Poté rybu vyndejte a uchovejte v teple. Do pánve přidejte připravené moučné máslo a za stálého míchání nechte omáčku zhoustnout.
4
V jiné pánvi rozehřejte zbytek másla do zpěnění. Vsypte očištěný pórek nakrájený na kolečka, sůl, pepř a 5 minut opékejte.
5
V cedníku nechte okapat z pórku máslo, nandejte na talíř, položte na něj štiku a přelijte omáčkou. Servírujte ozdobené snítkou mikrobylinek hrášku.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.