1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Dýni oloupejte, vydlabejte a příčně rozpulte. Část, kde byla semínka, pokrájejte na tenké klínky dlouhé asi 6 cm. Plnou část dýně pokrájejte na 1cm kostky.
3
Kuřecí prsa osolte a opepřete.
4
Na pánvi rozehřejte lžíci másla s olivovým olejem a kuřecí prsa opečte z obou stran dozlatova. K masu přidejte proužky dýně a vložte do vyhřáté trouby na 15 minut.
5
Mezitím na pánvi rozehřejte zbytek másla. Přidejte najemno pokrájenou šalotku, prolisovaný česnek a kostky dýně. Chvíli společně restujte.
6
Přidejte cukr a míchejte, dokud nezačne karamelizovat. Poté přidejte několik lžic vody, zázvor, kurkumu a hořčičné semínko. Minutu promíchávejte a duste.
7
Přidejte další 3 lžíce vody a jemně pokrájenou chilli papričku, koriandr a dochuťte solí. Odstavte z ohně a vmíchejte mangové chutney.
8
TIP : máslová dýně , královna podzimu z naší Tržnice
9
Vitamin A – přirozený zdroj vitaminu A. Vitamin A, přispívá k normální funkci imunitního systému.
1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Dýni oloupejte, vydlabejte a příčně rozpulte. Část, kde byla semínka, pokrájejte na tenké klínky dlouhé asi 6 cm. Plnou část dýně pokrájejte na 1cm kostky.
3
Kuřecí prsa osolte a opepřete.
4
Na pánvi rozehřejte lžíci másla s olivovým olejem a kuřecí prsa opečte z obou stran dozlatova. K masu přidejte proužky dýně a vložte do vyhřáté trouby na 15 minut.
5
Mezitím na pánvi rozehřejte zbytek másla. Přidejte najemno pokrájenou šalotku, prolisovaný česnek a kostky dýně. Chvíli společně restujte.
6
Přidejte cukr a míchejte, dokud nezačne karamelizovat. Poté přidejte několik lžic vody, zázvor, kurkumu a hořčičné semínko. Minutu promíchávejte a duste.
7
Přidejte další 3 lžíce vody a jemně pokrájenou chilli papričku, koriandr a dochuťte solí. Odstavte z ohně a vmíchejte mangové chutney.
8
TIP : máslová dýně , královna podzimu z naší Tržnice
9
Vitamin A – přirozený zdroj vitaminu A. Vitamin A, přispívá k normální funkci imunitního systému.