1
Omytá a osušená kuřecí prsa z obou stran osolte, opepřete a orestujte v rozehřáté pánvi na oleji dozlatova. Přendejte do zapékací mísy, přidejte oloupané stroužky česneku. Podlijte vodou a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Během pečení maso polévejte výpekem.
2
Mezitím připravte bramborovou kaši. Brambory oloupejte a nakrájené na kostičky uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte a rozšťouchejte na kousky. Přidejte kostky másla pokojové teploty, horkou smetanu a metlou vymíchejte do hladké kaše. Osolte a opepřete podle chuti, nakonec vmíchejte 50 g nastrouhaného parmazánu.
3
Výpek přelijte do menšího hrnce a přiveďte k varu. Přilijte vývar, zbylý parmazán a vařte 2–3 minuty, dokud omáčka mírně nezhoustne. Podle chuti osolte a opepřete.
4
Chřest oloupejte, krátce orestujte na olivovém oleji a nakonec osolte a opepřete.
5
Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a podávejte s kaší, chřestem a výpekem. Vše ozdobte hoblinkami parmazánu a petrželkou.
1
Omytá a osušená kuřecí prsa z obou stran osolte, opepřete a orestujte v rozehřáté pánvi na oleji dozlatova. Přendejte do zapékací mísy, přidejte oloupané stroužky česneku. Podlijte vodou a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Během pečení maso polévejte výpekem.
2
Mezitím připravte bramborovou kaši. Brambory oloupejte a nakrájené na kostičky uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte a rozšťouchejte na kousky. Přidejte kostky másla pokojové teploty, horkou smetanu a metlou vymíchejte do hladké kaše. Osolte a opepřete podle chuti, nakonec vmíchejte 50 g nastrouhaného parmazánu.
3
Výpek přelijte do menšího hrnce a přiveďte k varu. Přilijte vývar, zbylý parmazán a vařte 2–3 minuty, dokud omáčka mírně nezhoustne. Podle chuti osolte a opepřete.
4
Chřest oloupejte, krátce orestujte na olivovém oleji a nakonec osolte a opepřete.
5
Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a podávejte s kaší, chřestem a výpekem. Vše ozdobte hoblinkami parmazánu a petrželkou.