1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Krůtí stehna dobře osolte. V hrnci, který můžete dát do trouby, rozpalte olej a zprudka na něm stehna opečte ze všech stran. Vyjměte je a ve výpeku orestujte bylinky a neoloupané stroužky česneku. Vraťte stehna do hrnce, přidejte pepř, podlijte vývarem a vložte zakryté do trouby. Pečte dvě hodiny, v polovině pečení stehna otočte. Po dvou hodinách odstraňte poklici a pečte ještě hodinu dozlatova.
3
Před koncem pečení si připravte salát. Uvařte obilniny podle návodu, každou zvlášť.
4
Semínka opražte nasucho na mírném plameni, dokud nezačnou lněná semínka praskat. Rozinky spařte horkou vodou a sceďte. Bylinky nakrájejte nahrubo a přidejte je do olivového oleje s citronovou šťávou. V míse promíchejte obilniny, semínka, rozinky a zálivku. V další misce smíchejte ingredience na jogurtovou omáčku. Osolte podle chuti.
1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Krůtí stehna dobře osolte. V hrnci, který můžete dát do trouby, rozpalte olej a zprudka na něm stehna opečte ze všech stran. Vyjměte je a ve výpeku orestujte bylinky a neoloupané stroužky česneku. Vraťte stehna do hrnce, přidejte pepř, podlijte vývarem a vložte zakryté do trouby. Pečte dvě hodiny, v polovině pečení stehna otočte. Po dvou hodinách odstraňte poklici a pečte ještě hodinu dozlatova.
3
Před koncem pečení si připravte salát. Uvařte obilniny podle návodu, každou zvlášť.
4
Semínka opražte nasucho na mírném plameni, dokud nezačnou lněná semínka praskat. Rozinky spařte horkou vodou a sceďte. Bylinky nakrájejte nahrubo a přidejte je do olivového oleje s citronovou šťávou. V míse promíchejte obilniny, semínka, rozinky a zálivku. V další misce smíchejte ingredience na jogurtovou omáčku. Osolte podle chuti.