1
Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupejte brambory a nakrájejte je na 2,5cm kostičky. Vhoďte je do osolené vody, přiveďte k varu a 6 minut vařte, pak slijte a osušte.
2
Do misky dejte kurkumu, římský kmín a strouhanou citronovou kůru. Přimíchejte nahrubo nasekaný koriandr. Papriku zbavte semeníku a nakrájejte na malé kostičky, zázvor pokrájejte na sirky a přidejte ho ke směsi. Odložte si 3 plátky citronu a zbytek citronu vymačkejte do misky. Přisypte brambory.
3
Maso pokrájejte na řízky o velikosti drobné dlaně, pokapejte je olejem, osolte, opepřete a přidejte je k bramborám. Vše pořádně protřeste, aby se maso i brambory obalily kořením a vše přesuňte do pekáčku. Směs rozhrňte, aby byla v jedné vrstvě, na maso dejte kolečka citronu, znovu pokapejte olejem a pečte 25–30 minut, až maso bude zlatavé a propečené.
1
Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupejte brambory a nakrájejte je na 2,5cm kostičky. Vhoďte je do osolené vody, přiveďte k varu a 6 minut vařte, pak slijte a osušte.
2
Do misky dejte kurkumu, římský kmín a strouhanou citronovou kůru. Přimíchejte nahrubo nasekaný koriandr. Papriku zbavte semeníku a nakrájejte na malé kostičky, zázvor pokrájejte na sirky a přidejte ho ke směsi. Odložte si 3 plátky citronu a zbytek citronu vymačkejte do misky. Přisypte brambory.
3
Maso pokrájejte na řízky o velikosti drobné dlaně, pokapejte je olejem, osolte, opepřete a přidejte je k bramborám. Vše pořádně protřeste, aby se maso i brambory obalily kořením a vše přesuňte do pekáčku. Směs rozhrňte, aby byla v jedné vrstvě, na maso dejte kolečka citronu, znovu pokapejte olejem a pečte 25–30 minut, až maso bude zlatavé a propečené.