Krůtu většinou pečeme o svátečních příležitostech, ale nic nebrání tomu, abychom si ji dopřáli kdykoliv během roku. Lze ji podávat se šťouchanými brambory nebo s pečenou zeleninou.
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Máslo 100 g
Sůl
Krůta celá 1 ks
Pomeranč 2 ks
Pepř
Cibule červená 2 ks
Šalvěj sušená
Česnek 3 strouž.
Kmín mletý
Máslo 100 g
Sůl
Krůta celá 1 ks
Pomeranč 2 ks
Pepř
Cibule červená 2 ks
Šalvěj sušená
Česnek 3 strouž.
Kmín mletý
Příprava
1
Očištěnou krůtu dejte do pekáče. Potřete plátkem másla a nasolte ji ze všech stran. Rozpůlené pomeranče vtlačte do krůty spolu s celými stroužky česneku a šalvějí. Potom krůtu opepřete a posypte drceným kmínem.
2
Zbytek másla a cibuli nakrájenou na čtvrtky dejte vedle masa do pekáče. Podlijte vodou a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 °C. Po 20 minutách teplotu stáhněte na 160–180 °C a pomalu pečte 3 hodiny dozlatova. Během pečení podlévejte výpekem.
1
Očištěnou krůtu dejte do pekáče. Potřete plátkem másla a nasolte ji ze všech stran. Rozpůlené pomeranče vtlačte do krůty spolu s celými stroužky česneku a šalvějí. Potom krůtu opepřete a posypte drceným kmínem.
2
Zbytek másla a cibuli nakrájenou na čtvrtky dejte vedle masa do pekáče. Podlijte vodou a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 °C. Po 20 minutách teplotu stáhněte na 160–180 °C a pomalu pečte 3 hodiny dozlatova. Během pečení podlévejte výpekem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!