Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečená kolena s  jablkovým křenem
Albert logoAlbert logo
  • Pečená kolena s  jablkovým křenem

Pečená kolena s  jablkovým křenem

Pečená kolena s  jablkovým křenem
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Bez laktózy
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Vepřové koleno 2 ks
  • Pepř celý 10 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Česnek 16 strouž.
  • Cibule 3 ks
  • Pivo světlé 500 ml
  • Sůl
  • Džus jablečný 100 ml
  • Jablko 2 ks
  • Hřebíček 3 ks
  • Pepř
  • Křen čerstvý 100 g
  • Citron 1 ks
  • Vepřové koleno 2 ks
  • Pepř celý 10 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Česnek 16 strouž.
  • Cibule 3 ks
  • Pivo světlé 500 ml
  • Sůl
  • Džus jablečný 100 ml
  • Jablko 2 ks
  • Hřebíček 3 ks
  • Pepř
  • Křen čerstvý 100 g
  • Citron 1 ks

Příprava

1
Kolena tenkým ostrým nožem nařízněte u  kosti a  obkružte. Maso kolem kosti ještě prstem uvolněte. Vložte kolena do hrnce s dostatečným množstvím vody, přidejte pepř, nové koření a  bobkový list a  asi 1 hodinu povařte.
2
Nyní kolena vyndejte a  nechte zchladnout. Řádně osolte kůži i  maso, opepřete a  potřete jednou palicí prolisovaného česneku. Do pekáče naskládejte na klínky nakrájenou cibuli a  neoloupané stroužky česneku z druhé palice a  na to položte kolena. Podlijte pivem, zakryjte a  nechte přes noc odpočinout v  chladu.
3
Druhý den předehřejte troubu na 160°C. Odkrytý pekáč s  koleny vložte do trouby a  pečte asi 2 hodiny doměkka a  dozlatova. Během pečení otáčejte, podlévejte vývarem z  kolen a  přelévejte vypečenou šťávou.
4
Ke konci pečení připravte jablečný křen. Na pánvi nechte lehce zkaramelizovat nastrouhaná jablka. Zalijte jablečným džusem a  za stálého míchání přiveďte k varu, vmíchejte strouhaný křen i  hřebíček a  zvolna vařte tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje. Podle chuti osolte a  ochuťte citronovou šťávou.
5
K pečeným kolenům podávejte jablečný křen a  čerstvý chléb.
1
Kolena tenkým ostrým nožem nařízněte u  kosti a  obkružte. Maso kolem kosti ještě prstem uvolněte. Vložte kolena do hrnce s dostatečným množstvím vody, přidejte pepř, nové koření a  bobkový list a  asi 1 hodinu povařte.
2
Nyní kolena vyndejte a  nechte zchladnout. Řádně osolte kůži i  maso, opepřete a  potřete jednou palicí prolisovaného česneku. Do pekáče naskládejte na klínky nakrájenou cibuli a  neoloupané stroužky česneku z druhé palice a  na to položte kolena. Podlijte pivem, zakryjte a  nechte přes noc odpočinout v  chladu.
3
Druhý den předehřejte troubu na 160°C. Odkrytý pekáč s  koleny vložte do trouby a  pečte asi 2 hodiny doměkka a  dozlatova. Během pečení otáčejte, podlévejte vývarem z  kolen a  přelévejte vypečenou šťávou.
4
Ke konci pečení připravte jablečný křen. Na pánvi nechte lehce zkaramelizovat nastrouhaná jablka. Zalijte jablečným džusem a  za stálého míchání přiveďte k varu, vmíchejte strouhaný křen i  hřebíček a  zvolna vařte tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje. Podle chuti osolte a  ochuťte citronovou šťávou.
5
K pečeným kolenům podávejte jablečný křen a  čerstvý chléb.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.