1
Kolena tenkým ostrým nožem nařízněte u kosti a obkružte. Maso kolem kosti ještě prstem uvolněte. Vložte kolena do hrnce s dostatečným množstvím vody, přidejte pepř, nové koření a bobkový list a asi 1 hodinu povařte.
2
Nyní kolena vyndejte a nechte zchladnout. Řádně osolte kůži i maso, opepřete a potřete jednou palicí prolisovaného česneku. Do pekáče naskládejte na klínky nakrájenou cibuli a neoloupané stroužky česneku z druhé palice a na to položte kolena. Podlijte pivem, zakryjte a nechte přes noc odpočinout v chladu.
3
Druhý den předehřejte troubu na 160°C. Odkrytý pekáč s koleny vložte do trouby a pečte asi 2 hodiny doměkka a dozlatova. Během pečení otáčejte, podlévejte vývarem z kolen a přelévejte vypečenou šťávou.
4
Ke konci pečení připravte jablečný křen. Na pánvi nechte lehce zkaramelizovat nastrouhaná jablka. Zalijte jablečným džusem a za stálého míchání přiveďte k varu, vmíchejte strouhaný křen i hřebíček a zvolna vařte tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje. Podle chuti osolte a ochuťte citronovou šťávou.
5
K pečeným kolenům podávejte jablečný křen a čerstvý chléb.
1
Kolena tenkým ostrým nožem nařízněte u kosti a obkružte. Maso kolem kosti ještě prstem uvolněte. Vložte kolena do hrnce s dostatečným množstvím vody, přidejte pepř, nové koření a bobkový list a asi 1 hodinu povařte.
2
Nyní kolena vyndejte a nechte zchladnout. Řádně osolte kůži i maso, opepřete a potřete jednou palicí prolisovaného česneku. Do pekáče naskládejte na klínky nakrájenou cibuli a neoloupané stroužky česneku z druhé palice a na to položte kolena. Podlijte pivem, zakryjte a nechte přes noc odpočinout v chladu.
3
Druhý den předehřejte troubu na 160°C. Odkrytý pekáč s koleny vložte do trouby a pečte asi 2 hodiny doměkka a dozlatova. Během pečení otáčejte, podlévejte vývarem z kolen a přelévejte vypečenou šťávou.
4
Ke konci pečení připravte jablečný křen. Na pánvi nechte lehce zkaramelizovat nastrouhaná jablka. Zalijte jablečným džusem a za stálého míchání přiveďte k varu, vmíchejte strouhaný křen i hřebíček a zvolna vařte tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje. Podle chuti osolte a ochuťte citronovou šťávou.
5
K pečeným kolenům podávejte jablečný křen a čerstvý chléb.