1
Očištěnou kachnu potřete solí a pepřem zvenku i zevnitř. Důkladně omyjte 4 pomeranče, z toho 2 oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Z jednoho pomeranče pak nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu, zbylý pomeranč nakrájejte i s kůrou na čtvrtky. Oloupejte a nadrobno nasekejte 4 stroužky česneku. V misce pak promíchejte na čtvrtky nakrájené oloupané pomeranče s česnekem a lístky ze 3 snítek tymiánu. Směsí naplňte břišní dutinu kachny.
2
Kachnu nejprve zprudka ze všech stran orestujte na 4 lžících rozpáleného oleje. Poté k ní přidejte na čtvrtky nakrájený pomeranč, zbylé 3 snítky tymiánu a podlijte pomerančovou šťávou, 100 ml vína a 100 ml vody a přidejte na kostky nakrájených 80 g másla.
3
Pečte přikryté 1 hodinu 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Poté pečte odkryté dozlatova ještě 30 minut. Mezitím oloupejte kůru z posledního pomeranče a nakrájejte ji na tenké pásky. Pozor, ať stáhnete jen oranžovou část kůry, bílá je hořká. Z pomeranče vymačkejte veškerou šťávu a v malém kastrůlku v ní rozpusťte 40 g cukru a přidejte připravenou kůru. Společně provařte přibližně 10 minut a vzniklým sirupem přelijte upečenou kachnu.
4
Pochutnejte si na této delikátní voňavé kachně třeba s bramborovým nebo batátovým pyré.
1
Očištěnou kachnu potřete solí a pepřem zvenku i zevnitř. Důkladně omyjte 4 pomeranče, z toho 2 oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Z jednoho pomeranče pak nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu, zbylý pomeranč nakrájejte i s kůrou na čtvrtky. Oloupejte a nadrobno nasekejte 4 stroužky česneku. V misce pak promíchejte na čtvrtky nakrájené oloupané pomeranče s česnekem a lístky ze 3 snítek tymiánu. Směsí naplňte břišní dutinu kachny.
2
Kachnu nejprve zprudka ze všech stran orestujte na 4 lžících rozpáleného oleje. Poté k ní přidejte na čtvrtky nakrájený pomeranč, zbylé 3 snítky tymiánu a podlijte pomerančovou šťávou, 100 ml vína a 100 ml vody a přidejte na kostky nakrájených 80 g másla.
3
Pečte přikryté 1 hodinu 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Poté pečte odkryté dozlatova ještě 30 minut. Mezitím oloupejte kůru z posledního pomeranče a nakrájejte ji na tenké pásky. Pozor, ať stáhnete jen oranžovou část kůry, bílá je hořká. Z pomeranče vymačkejte veškerou šťávu a v malém kastrůlku v ní rozpusťte 40 g cukru a přidejte připravenou kůru. Společně provařte přibližně 10 minut a vzniklým sirupem přelijte upečenou kachnu.
4
Pochutnejte si na této delikátní voňavé kachně třeba s bramborovým nebo batátovým pyré.