Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečená kachna na pomerančích
Albert logoAlbert logo
  • Pečená kachna na pomerančích

Pečená kachna na pomerančích

Pečená kachna na pomerančích
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Ostatní
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 80 g
  • Kachna celá 1 ks
  • Sůl
  • Pomeranč BIO 5 ks
  • Pepř
  • Česnek 4 strouž.
  • Olej olivový 4 plž
  • Tymián čerstvý 6 snít.
  • Bílé víno 100 ml
  • Cukr krupicový 40 g
  • Máslo 80 g
  • Kachna celá 1 ks
  • Sůl
  • Pomeranč BIO 5 ks
  • Pepř
  • Česnek 4 strouž.
  • Olej olivový 4 plž
  • Tymián čerstvý 6 snít.
  • Bílé víno 100 ml
  • Cukr krupicový 40 g

Příprava

1
Očištěnou kachnu potřete solí a pepřem zvenku i zevnitř. Důkladně omyjte 4 pomeranče, z toho 2 oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Z jednoho pomeranče pak nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu, zbylý pomeranč nakrájejte i s kůrou na čtvrtky. Oloupejte a nadrobno nasekejte 4 stroužky česneku. V misce pak promíchejte na čtvrtky nakrájené oloupané pomeranče s česnekem a lístky ze 3 snítek tymiánu. Směsí naplňte břišní dutinu kachny.
2
Kachnu nejprve zprudka ze všech stran orestujte na 4 lžících rozpáleného oleje. Poté k ní přidejte na čtvrtky nakrájený pomeranč, zbylé 3 snítky tymiánu a podlijte pomerančovou šťávou, 100 ml vína a 100 ml vody a přidejte na kostky nakrájených 80 g másla.
3
Pečte přikryté 1 hodinu 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Poté pečte odkryté dozlatova ještě 30 minut. Mezitím oloupejte kůru z posledního pomeranče a nakrájejte ji na tenké pásky. Pozor, ať stáhnete jen oranžovou část kůry, bílá je hořká. Z pomeranče vymačkejte veškerou šťávu a v malém kastrůlku v ní rozpusťte 40 g cukru a přidejte připravenou kůru. Společně provařte přibližně 10 minut a vzniklým sirupem přelijte upečenou kachnu.
4
Pochutnejte si na této delikátní voňavé kachně třeba s bramborovým nebo batátovým pyré.
1
Očištěnou kachnu potřete solí a pepřem zvenku i zevnitř. Důkladně omyjte 4 pomeranče, z toho 2 oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Z jednoho pomeranče pak nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu, zbylý pomeranč nakrájejte i s kůrou na čtvrtky. Oloupejte a nadrobno nasekejte 4 stroužky česneku. V misce pak promíchejte na čtvrtky nakrájené oloupané pomeranče s česnekem a lístky ze 3 snítek tymiánu. Směsí naplňte břišní dutinu kachny.
2
Kachnu nejprve zprudka ze všech stran orestujte na 4 lžících rozpáleného oleje. Poté k ní přidejte na čtvrtky nakrájený pomeranč, zbylé 3 snítky tymiánu a podlijte pomerančovou šťávou, 100 ml vína a 100 ml vody a přidejte na kostky nakrájených 80 g másla.
3
Pečte přikryté 1 hodinu 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Poté pečte odkryté dozlatova ještě 30 minut. Mezitím oloupejte kůru z posledního pomeranče a nakrájejte ji na tenké pásky. Pozor, ať stáhnete jen oranžovou část kůry, bílá je hořká. Z pomeranče vymačkejte veškerou šťávu a v malém kastrůlku v ní rozpusťte 40 g cukru a přidejte připravenou kůru. Společně provařte přibližně 10 minut a vzniklým sirupem přelijte upečenou kachnu.
4
Pochutnejte si na této delikátní voňavé kachně třeba s bramborovým nebo batátovým pyré.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 19 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 5 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 5 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 19 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.