1
Čekáte vzácnou návštěvu a chtěli byste připravit něco extra? Pak zvolte pečenou jehněčí kýtu na víně. Určitě nezklamete.
2
Předehřejte troubu na 200 °C.
4
Do hluboké misky nebo hrnku nalijte olivový olej, lístečky oregana i rozmarýnu, česnek, sůl a pepř a to všechno rozmixujte na kaši.
5
Maso rozprostřete na prkénku a pěkně a důkladně do něj vetřete olejovou kašičku s kořením.
6
Maso svážte provázkem do úhledného špalíčku, dejte na pekáč a nechte 20 minut péct v troubě.
7
Pak maso zakryjte poklicí, teplotu snížte na 150 °C a pečte 3 hodiny.
8
Občas maso otočte, případně podlijte trochou vody.
9
Po 3 hodinách vyndejte pekáč z trouby, maso by už melo být měkké tak, že se dá krájet lžící nebo vidličkou.
10
Z pekáče odeberte tuk, který se vypekl, přilijte víno, přidejte rajčata, větvičky bylinek a vráťte nepřikrytý pekáč na 40 minut zpátky do trouby.
11
Ve finále vyndejte z pekáče maso na prkýnko, zakryjte ho miskou a nechte půl hodiny odpočinout.
12
Omáčku nalijte do kastrolu, seberte z povrchu tuk a přiveďte ji k varu.
13
Na mírném ohni a za stálého míchání ji vařte 10 až 15 minut, dokud nezhoustne.
14
Ochuťte cukrem, případně solí a pepřem.
1
Čekáte vzácnou návštěvu a chtěli byste připravit něco extra? Pak zvolte pečenou jehněčí kýtu na víně. Určitě nezklamete.
2
Předehřejte troubu na 200 °C.
4
Do hluboké misky nebo hrnku nalijte olivový olej, lístečky oregana i rozmarýnu, česnek, sůl a pepř a to všechno rozmixujte na kaši.
5
Maso rozprostřete na prkénku a pěkně a důkladně do něj vetřete olejovou kašičku s kořením.
6
Maso svážte provázkem do úhledného špalíčku, dejte na pekáč a nechte 20 minut péct v troubě.
7
Pak maso zakryjte poklicí, teplotu snížte na 150 °C a pečte 3 hodiny.
8
Občas maso otočte, případně podlijte trochou vody.
9
Po 3 hodinách vyndejte pekáč z trouby, maso by už melo být měkké tak, že se dá krájet lžící nebo vidličkou.
10
Z pekáče odeberte tuk, který se vypekl, přilijte víno, přidejte rajčata, větvičky bylinek a vráťte nepřikrytý pekáč na 40 minut zpátky do trouby.
11
Ve finále vyndejte z pekáče maso na prkýnko, zakryjte ho miskou a nechte půl hodiny odpočinout.
12
Omáčku nalijte do kastrolu, seberte z povrchu tuk a přiveďte ji k varu.
13
Na mírném ohni a za stálého míchání ji vařte 10 až 15 minut, dokud nezhoustne.
14
Ochuťte cukrem, případně solí a pepřem.