Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečená jablka
Albert logoAlbert logo
  • Pečená jablka

Pečená jablka

Pečená jablka
Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Jablko 6 ks
  • Skořice mletá 1 člž
  • Rozinky 1 hrs.
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Máslo
  • Jablko 6 ks
  • Skořice mletá 1 člž
  • Rozinky 1 hrs.
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Máslo

Příprava

1
Pomocí ostrého nožíku nebo vykrajovače vyřízněte z jablek jádřince. (Dětem pomozte, aby se neřízly.) Jablka pak vyskládejte do zapékací mísy.
2
V misce smíchejte rozinky, cukr a skořici a směs natlačte do středu jablek namísto jádřinců.
3
Na každé jablko dejte pořádnou lžičku másla a zasypte cukrem. Dejte na 20 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
1
Pomocí ostrého nožíku nebo vykrajovače vyřízněte z jablek jádřince. (Dětem pomozte, aby se neřízly.) Jablka pak vyskládejte do zapékací mísy.
2
V misce smíchejte rozinky, cukr a skořici a směs natlačte do středu jablek namísto jádřinců.
3
Na každé jablko dejte pořádnou lžičku másla a zasypte cukrem. Dejte na 20 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Polovinu rozinek můžete klidně nahradit sekanými ořechy, mandlemi nebo obojím. Místo cukru zkuste tekutý lesní med.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.