Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečená jablka s dýňovou zmrzlinou
Albert logoAlbert logo
  • Pečená jablka s dýňovou zmrzlinou

Pečená jablka s dýňovou zmrzlinou

Pečená jablka s dýňovou zmrzlinou
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 50 g
  • Dýně Hokkaidó 1 ks
  • Cukr krupicový 100 g
  • Kondenzované mléko slazené 397 g
  • Skořice mletá 1,5 člž
  • Zázvor mletý 1/4 člž
  • Smetana ke šlehání 240 g
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Ovesné vločky 25 g
  • Jablko 4 ks
  • Pekanové ořechy 100 g
  • Cukr třtinový 3 plž
  • Nové koření mleté 1/2 člž
  • Cider 80 ml
  • Javorový sirup 80 ml
  • Sůl
  • Máslo 50 g
  • Dýně Hokkaidó 1 ks
  • Cukr krupicový 100 g
  • Kondenzované mléko slazené 397 g
  • Skořice mletá 1,5 člž
  • Zázvor mletý 1/4 člž
  • Smetana ke šlehání 240 g
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Ovesné vločky 25 g
  • Jablko 4 ks
  • Pekanové ořechy 100 g
  • Cukr třtinový 3 plž
  • Nové koření mleté 1/2 člž
  • Cider 80 ml
  • Javorový sirup 80 ml

Příprava

1
Dýni omyjte a vydlabejte semena. Pokrájejte ji na menší kousky a dejte vařit doměkka přibližně 15 minut. Slijte vodu a dýni rozmixujte tyčovým mixérem na jemné pyré. Nechte zchladnout v pokojové teplotě. Do mísy vlijte plechovku kondenzovaného mléka, vsypte 100 g cukru, přidejte ¼ lžičky mleté skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru a ¼ lžičky mletého muškátového oříšku. Promíchejte vše společně se 400 g dýňového pyré. Vyšlehejte 240 ml smetany v tuhou šlehačku a pomocí stěrky ji vmíchejte do směsi s dýňovým pyré. Přelijte do mísy, přikryjte hladinu potravinářskou fólií a dejte na hodinu zamrazit.
2
Vyberte 4 větší jablka. Uřízněte spodek každého z jablek u části, kde byla větvička, tak aby dobře „seděla“, tak jak vidíte na fotce. Uřízněte také vršek jablka a použijte menší lžičku na vydlabání dužiny asi 3–4 cm dovnitř jablka. Pozor, abyste neporušili slupku.
3
V menší misce smíchejte 25 g ovesných vloček, 100 g nasekaných pekanových ořechů, 3 lžíce třtinového cukru, lžičku skořice, ½ lžičky nadrceného nového koření, špetku soli a 50 g másla. Náplň dejte rovnoměrně do vydlabaných jablek tak, aby část přesahovala nad okraj.
4
Jablka dejte do hlubší zapékací mísy a zalijte 80 ml cideru a 80 ml javorového sirupu. Pečte v troubě po dobu 30 minut na 190 °C a každých 10 minut přelijte šťávou ze cideru a sirupu. Servírujte s připravenou dýňovou zmrzlinou a nechte si chutnat.
1
Dýni omyjte a vydlabejte semena. Pokrájejte ji na menší kousky a dejte vařit doměkka přibližně 15 minut. Slijte vodu a dýni rozmixujte tyčovým mixérem na jemné pyré. Nechte zchladnout v pokojové teplotě. Do mísy vlijte plechovku kondenzovaného mléka, vsypte 100 g cukru, přidejte ¼ lžičky mleté skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru a ¼ lžičky mletého muškátového oříšku. Promíchejte vše společně se 400 g dýňového pyré. Vyšlehejte 240 ml smetany v tuhou šlehačku a pomocí stěrky ji vmíchejte do směsi s dýňovým pyré. Přelijte do mísy, přikryjte hladinu potravinářskou fólií a dejte na hodinu zamrazit.
2
Vyberte 4 větší jablka. Uřízněte spodek každého z jablek u části, kde byla větvička, tak aby dobře „seděla“, tak jak vidíte na fotce. Uřízněte také vršek jablka a použijte menší lžičku na vydlabání dužiny asi 3–4 cm dovnitř jablka. Pozor, abyste neporušili slupku.
3
V menší misce smíchejte 25 g ovesných vloček, 100 g nasekaných pekanových ořechů, 3 lžíce třtinového cukru, lžičku skořice, ½ lžičky nadrceného nového koření, špetku soli a 50 g másla. Náplň dejte rovnoměrně do vydlabaných jablek tak, aby část přesahovala nad okraj.
4
Jablka dejte do hlubší zapékací mísy a zalijte 80 ml cideru a 80 ml javorového sirupu. Pečte v troubě po dobu 30 minut na 190 °C a každých 10 minut přelijte šťávou ze cideru a sirupu. Servírujte s připravenou dýňovou zmrzlinou a nechte si chutnat.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.