1
Dýni omyjte a vydlabejte semena. Pokrájejte ji na menší kousky a dejte vařit doměkka přibližně 15 minut. Slijte vodu a dýni rozmixujte tyčovým mixérem na jemné pyré. Nechte zchladnout v pokojové teplotě. Do mísy vlijte plechovku kondenzovaného mléka, vsypte 100 g cukru, přidejte ¼ lžičky mleté skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru a ¼ lžičky mletého muškátového oříšku. Promíchejte vše společně se 400 g dýňového pyré. Vyšlehejte 240 ml smetany v tuhou šlehačku a pomocí stěrky ji vmíchejte do směsi s dýňovým pyré. Přelijte do mísy, přikryjte hladinu potravinářskou fólií a dejte na hodinu zamrazit.
2
Vyberte 4 větší jablka. Uřízněte spodek každého z jablek u části, kde byla větvička, tak aby dobře „seděla“, tak jak vidíte na fotce. Uřízněte také vršek jablka a použijte menší lžičku na vydlabání dužiny asi 3–4 cm dovnitř jablka. Pozor, abyste neporušili slupku.
3
V menší misce smíchejte 25 g ovesných vloček, 100 g nasekaných pekanových ořechů, 3 lžíce třtinového cukru, lžičku skořice, ½ lžičky nadrceného nového koření, špetku soli a 50 g másla. Náplň dejte rovnoměrně do vydlabaných jablek tak, aby část přesahovala nad okraj.
4
Jablka dejte do hlubší zapékací mísy a zalijte 80 ml cideru a 80 ml javorového sirupu. Pečte v troubě po dobu 30 minut na 190 °C a každých 10 minut přelijte šťávou ze cideru a sirupu. Servírujte s připravenou dýňovou zmrzlinou a nechte si chutnat.
1
Dýni omyjte a vydlabejte semena. Pokrájejte ji na menší kousky a dejte vařit doměkka přibližně 15 minut. Slijte vodu a dýni rozmixujte tyčovým mixérem na jemné pyré. Nechte zchladnout v pokojové teplotě. Do mísy vlijte plechovku kondenzovaného mléka, vsypte 100 g cukru, přidejte ¼ lžičky mleté skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru a ¼ lžičky mletého muškátového oříšku. Promíchejte vše společně se 400 g dýňového pyré. Vyšlehejte 240 ml smetany v tuhou šlehačku a pomocí stěrky ji vmíchejte do směsi s dýňovým pyré. Přelijte do mísy, přikryjte hladinu potravinářskou fólií a dejte na hodinu zamrazit.
2
Vyberte 4 větší jablka. Uřízněte spodek každého z jablek u části, kde byla větvička, tak aby dobře „seděla“, tak jak vidíte na fotce. Uřízněte také vršek jablka a použijte menší lžičku na vydlabání dužiny asi 3–4 cm dovnitř jablka. Pozor, abyste neporušili slupku.
3
V menší misce smíchejte 25 g ovesných vloček, 100 g nasekaných pekanových ořechů, 3 lžíce třtinového cukru, lžičku skořice, ½ lžičky nadrceného nového koření, špetku soli a 50 g másla. Náplň dejte rovnoměrně do vydlabaných jablek tak, aby část přesahovala nad okraj.
4
Jablka dejte do hlubší zapékací mísy a zalijte 80 ml cideru a 80 ml javorového sirupu. Pečte v troubě po dobu 30 minut na 190 °C a každých 10 minut přelijte šťávou ze cideru a sirupu. Servírujte s připravenou dýňovou zmrzlinou a nechte si chutnat.