Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečená husí prsa na tymiánu s calvadosem
Albert logoAlbert logo
  • Pečená husí prsa na tymiánu s calvadosem

Pečená husí prsa na tymiánu s calvadosem

Pečená husí prsa na tymiánu s calvadosem
Náročné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Husí prsa 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Calvados 5 plž
  • Jalovec 1 plž
  • Jíška
  • Jablečná šťáva 250 ml
  • Vývar kuřecí 1 l
  • Zelí červené sterilované
  • Knedlík houskový
  • Sůl
  • Pepř
  • Mrkev 150 g
  • Petržel 150 g
  • Celer 150 g
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Husí prsa 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Calvados 5 plž
  • Jalovec 1 plž
  • Jíška
  • Jablečná šťáva 250 ml
  • Vývar kuřecí 1 l
  • Zelí červené sterilované
  • Knedlík houskový
  • Sůl
  • Pepř
  • Mrkev 150 g
  • Petržel 150 g
  • Celer 150 g

Příprava

1
Pečená husa s tymiánem a houskovým knedlíkem si přímo žádá nějakou sváteční událost. A nemusí to být zrovna svatomartinská.
2
Troubu předehřejte na 200 °C.
3
Husí prsa opláchněte a osušte. Z jedné strany uvolněte kůži a vsuňte pod ni část nasekaných lístků tymiánu, nakonec důkladně osolte a opepřete. Kůži párkrát propíchněte, aby se mohl vypékat tuk.
4
Prsa položte kůží nahoru do pekáče a pečte asi půl hodiny.
5
Kořenovou zeleninu dobře očistěte a nakrájejte na drobné kostičky, oloupanou cibuli zrovna tak a vše dejte spolu s kuličkami jalovce do pekáče k husím prsům.
6
Pečte zhruba hodinu, často podlévejte (spotřebovat byste měli asi 3/4 litru vývaru).
7
Maso vyjměte z pekáče a nechte přikryté stranou odpočívat.
8
Výpek přeceďte přes síto do hrnce, nechte ustát a lžící seberte vrstvu sádla.
9
Pak znovu zahřejte a do výpeku vmíchejte zbylý vývar, jablečnou šťávu a calvados. Povařte asi 5 minut, dochuťte solí, pepřem, a případně zahustěte trochou jíšky. Vmíchejte zbylý tymián.
1
Pečená husa s tymiánem a houskovým knedlíkem si přímo žádá nějakou sváteční událost. A nemusí to být zrovna svatomartinská.
2
Troubu předehřejte na 200 °C.
3
Husí prsa opláchněte a osušte. Z jedné strany uvolněte kůži a vsuňte pod ni část nasekaných lístků tymiánu, nakonec důkladně osolte a opepřete. Kůži párkrát propíchněte, aby se mohl vypékat tuk.
4
Prsa položte kůží nahoru do pekáče a pečte asi půl hodiny.
5
Kořenovou zeleninu dobře očistěte a nakrájejte na drobné kostičky, oloupanou cibuli zrovna tak a vše dejte spolu s kuličkami jalovce do pekáče k husím prsům.
6
Pečte zhruba hodinu, často podlévejte (spotřebovat byste měli asi 3/4 litru vývaru).
7
Maso vyjměte z pekáče a nechte přikryté stranou odpočívat.
8
Výpek přeceďte přes síto do hrnce, nechte ustát a lžící seberte vrstvu sádla.
9
Pak znovu zahřejte a do výpeku vmíchejte zbylý vývar, jablečnou šťávu a calvados. Povařte asi 5 minut, dochuťte solí, pepřem, a případně zahustěte trochou jíšky. Vmíchejte zbylý tymián.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 31 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.