1
Jednu malou omytou dýni Hokkaidó nakrájejte na kostky, rozložte na plech s pečicím papírem, pečte v troubě na 200 °C po dobu 30 minut, dokud není měkká, a nechte vychladnout. Pomocí ručního nebo stolního mixéru rozmixujte dýni dohladka, abyste dosáhli konzistence pyré.
2
V míse smíchejte 140 g mouky, všechno koření, ½ lžičky prášku do pečiva a ½ lžičky soli. V kastrůlku přiveďte k varu trochu vody a nad párou rozpusťte v žáruvzdorné misce 200 g hořké čokolády, 250 g másla a 30 g kakaa za občasného míchání, dokud směs nebude hladká, 2 až 3 minuty. V jiné míse vyšlehejte ručním šlehačem 300 g cukru, 300 g připraveného dýňového pyré, 3 vejce a lžičku vanilkového extraktu. Přidejte máslovou směs do cukrové směsi a promíchejte. Pak přidejte moučnou směs a zamíchejte, dokud se vše nespojí.
3
Vyložte vyšší plech o rozměrech 23 × 33 cm pečicím papírem tak, aby na dvou delších stranách přečníval o 5 cm. Před umístěním pečicího papíru můžete plech jemně vymazat máslem nebo olejem. Těsto nalijte do připraveného plechu. Brownies pečte v troubě na 170 °C asi 20 minut. Že jsou brownies hotové, můžete otestovat pomocí špejle, kterou zapíchnete do středu. Pokud vyndáte špejli čistou nebo má na sobě jen malé množství vlhkého těsta, brownies jsou hotové. Hotové brownies přendejte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
4
V kastrůlku přiveďte k varu trochu vody a nad párou rozpusťte v žáruvzdorné misce 60 g bílé čokolády. Tmavou polevu připravte dle návodu na obalu. Tmavou polevu rovnoměrně naneste na připravené brownies, nakrájejte je a rychle, než poleva zaschne, nanášejte pomocí cukrářského sáčku s úzkou špičkou bílou čokoládu ve 3–4 soustředných kruzích a pomocí párátka jemně táhněte čáry od středu kruhů ke krajům, čímž vytvoříte efekt pavučinky. Pak nechte brownies zatuhnout v lednici, asi 20 minut a můžete podávat.
1
Jednu malou omytou dýni Hokkaidó nakrájejte na kostky, rozložte na plech s pečicím papírem, pečte v troubě na 200 °C po dobu 30 minut, dokud není měkká, a nechte vychladnout. Pomocí ručního nebo stolního mixéru rozmixujte dýni dohladka, abyste dosáhli konzistence pyré.
2
V míse smíchejte 140 g mouky, všechno koření, ½ lžičky prášku do pečiva a ½ lžičky soli. V kastrůlku přiveďte k varu trochu vody a nad párou rozpusťte v žáruvzdorné misce 200 g hořké čokolády, 250 g másla a 30 g kakaa za občasného míchání, dokud směs nebude hladká, 2 až 3 minuty. V jiné míse vyšlehejte ručním šlehačem 300 g cukru, 300 g připraveného dýňového pyré, 3 vejce a lžičku vanilkového extraktu. Přidejte máslovou směs do cukrové směsi a promíchejte. Pak přidejte moučnou směs a zamíchejte, dokud se vše nespojí.
3
Vyložte vyšší plech o rozměrech 23 × 33 cm pečicím papírem tak, aby na dvou delších stranách přečníval o 5 cm. Před umístěním pečicího papíru můžete plech jemně vymazat máslem nebo olejem. Těsto nalijte do připraveného plechu. Brownies pečte v troubě na 170 °C asi 20 minut. Že jsou brownies hotové, můžete otestovat pomocí špejle, kterou zapíchnete do středu. Pokud vyndáte špejli čistou nebo má na sobě jen malé množství vlhkého těsta, brownies jsou hotové. Hotové brownies přendejte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
4
V kastrůlku přiveďte k varu trochu vody a nad párou rozpusťte v žáruvzdorné misce 60 g bílé čokolády. Tmavou polevu připravte dle návodu na obalu. Tmavou polevu rovnoměrně naneste na připravené brownies, nakrájejte je a rychle, než poleva zaschne, nanášejte pomocí cukrářského sáčku s úzkou špičkou bílou čokoládu ve 3–4 soustředných kruzích a pomocí párátka jemně táhněte čáry od středu kruhů ke krajům, čímž vytvoříte efekt pavučinky. Pak nechte brownies zatuhnout v lednici, asi 20 minut a můžete podávat.