1
Kilo dobře očištěných brambor uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Mezitím si připravte zálivku. Smíchejte 20 ml olivového oleje, šťávu z jednoho citronu, 4 lžíce hrubozrnné hořčice, lžíci kaparů, 2 očištěné a najemno nasekané jarní cibulky a dochuťte solí a pepřem.
2
Uvařené brambory nakrájejte na plátky a smíchejte je ve větší míse s oloupanou a na plátky nakrájenou červenou cibulí a plátky omytých ředkviček. Zalijte připravenou zálivkou a dejte chladit do lednice.
3
Mezitím nakrájejte omytý patizon na plátky silné asi 1 cm a lžící opatrně vyjměte vnitřní část semínek, čímž vznikne uprostřed plátků vždy malý oválný otvor. Na 3 talíře si rozdělte suroviny na trojobal. Do jednoho rozšlehaná a osolená 3 vejce, do dalšího 100 g hladké mouky a do třetího 200 g panko strouhanky smíchané s 30 g sezamu. Plátky patizonu obalte postupně nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec v sezamové strouhance.
4
V hlubší pánvi rozpalte ½ litru slunečnicového oleje a obalené kousky patizonu smažte z obou stran dozlatova. Hotové patizony nechte po vyjmutí okapat od přebytečného oleje na papírové utěrce. Podávejte s vychlazeným bramborovým salátem, ozdobené snítkou čerstvého kopru. Řízky mohou být výborné i bez masa!
1
Kilo dobře očištěných brambor uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Mezitím si připravte zálivku. Smíchejte 20 ml olivového oleje, šťávu z jednoho citronu, 4 lžíce hrubozrnné hořčice, lžíci kaparů, 2 očištěné a najemno nasekané jarní cibulky a dochuťte solí a pepřem.
2
Uvařené brambory nakrájejte na plátky a smíchejte je ve větší míse s oloupanou a na plátky nakrájenou červenou cibulí a plátky omytých ředkviček. Zalijte připravenou zálivkou a dejte chladit do lednice.
3
Mezitím nakrájejte omytý patizon na plátky silné asi 1 cm a lžící opatrně vyjměte vnitřní část semínek, čímž vznikne uprostřed plátků vždy malý oválný otvor. Na 3 talíře si rozdělte suroviny na trojobal. Do jednoho rozšlehaná a osolená 3 vejce, do dalšího 100 g hladké mouky a do třetího 200 g panko strouhanky smíchané s 30 g sezamu. Plátky patizonu obalte postupně nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec v sezamové strouhance.
4
V hlubší pánvi rozpalte ½ litru slunečnicového oleje a obalené kousky patizonu smažte z obou stran dozlatova. Hotové patizony nechte po vyjmutí okapat od přebytečného oleje na papírové utěrce. Podávejte s vychlazeným bramborovým salátem, ozdobené snítkou čerstvého kopru. Řízky mohou být výborné i bez masa!