Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPatizon v panko strouhance
Albert logoAlbert logo
  • Patizon v panko strouhance

Patizon v panko strouhance

Patizon v panko strouhance
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Podzim
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Brambory nové 1 kg
  • Sůl
  • Olej olivový 20 ml
  • Citron 1 ks
  • Hořčice hrubozrnná 4 plž
  • Kapary 1 plž
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Pepř
  • Cibule červená 1 ks
  • Ředkvičky 10 ks
  • Patizon 1 ks
  • Vejce 3 ks
  • Mouka hladká 100 g
  • Panko strouhanka 200 g
  • Sezam černý 30 g
  • Olej slunečnicový 500 ml
  • Kopr čerstvý 1 snít.
  • Brambory nové 1 kg
  • Sůl
  • Olej olivový 20 ml
  • Citron 1 ks
  • Hořčice hrubozrnná 4 plž
  • Kapary 1 plž
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Pepř
  • Cibule červená 1 ks
  • Ředkvičky 10 ks
  • Patizon 1 ks
  • Vejce 3 ks
  • Mouka hladká 100 g
  • Panko strouhanka 200 g
  • Sezam černý 30 g

Příprava

1
Kilo dobře očištěných brambor uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Mezitím si připravte zálivku. Smíchejte 20 ml olivového oleje, šťávu z jednoho citronu, 4 lžíce hrubozrnné hořčice, lžíci kaparů, 2 očištěné a najemno nasekané jarní cibulky a dochuťte solí a pepřem.
2
Uvařené brambory nakrájejte na plátky a smíchejte je ve větší míse s oloupanou a na plátky nakrájenou červenou cibulí a plátky omytých ředkviček. Zalijte připravenou zálivkou a dejte chladit do lednice.
3
Mezitím nakrájejte omytý patizon na plátky silné asi 1 cm a lžící opatrně vyjměte vnitřní část semínek, čímž vznikne uprostřed plátků vždy malý oválný otvor. Na 3 talíře si rozdělte suroviny na trojobal. Do jednoho rozšlehaná a osolená 3 vejce, do dalšího 100 g hladké mouky a do třetího 200 g panko strouhanky smíchané s 30 g sezamu. Plátky patizonu obalte postupně nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec v sezamové strouhance.
4
V hlubší pánvi rozpalte ½ litru slunečnicového oleje a obalené kousky patizonu smažte z obou stran dozlatova. Hotové patizony nechte po vyjmutí okapat od přebytečného oleje na papírové utěrce. Podávejte s vychlazeným bramborovým salátem, ozdobené snítkou čerstvého kopru. Řízky mohou být výborné i bez masa!
1
Kilo dobře očištěných brambor uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Mezitím si připravte zálivku. Smíchejte 20 ml olivového oleje, šťávu z jednoho citronu, 4 lžíce hrubozrnné hořčice, lžíci kaparů, 2 očištěné a najemno nasekané jarní cibulky a dochuťte solí a pepřem.
2
Uvařené brambory nakrájejte na plátky a smíchejte je ve větší míse s oloupanou a na plátky nakrájenou červenou cibulí a plátky omytých ředkviček. Zalijte připravenou zálivkou a dejte chladit do lednice.
3
Mezitím nakrájejte omytý patizon na plátky silné asi 1 cm a lžící opatrně vyjměte vnitřní část semínek, čímž vznikne uprostřed plátků vždy malý oválný otvor. Na 3 talíře si rozdělte suroviny na trojobal. Do jednoho rozšlehaná a osolená 3 vejce, do dalšího 100 g hladké mouky a do třetího 200 g panko strouhanky smíchané s 30 g sezamu. Plátky patizonu obalte postupně nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec v sezamové strouhance.
4
V hlubší pánvi rozpalte ½ litru slunečnicového oleje a obalené kousky patizonu smažte z obou stran dozlatova. Hotové patizony nechte po vyjmutí okapat od přebytečného oleje na papírové utěrce. Podávejte s vychlazeným bramborovým salátem, ozdobené snítkou čerstvého kopru. Řízky mohou být výborné i bez masa!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.