Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPastýřský koláč
Albert logoAlbert logo

Pastýřský koláč

Pastýřský koláč
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 20 g
  • Brambory typu C 1 kg
  • Sůl
  • Mléko plnotučné 200 ml
  • Vejce 1 ks
  • Muškátový oříšek
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Olej olivový 1 plž
  • Česnek 3 strouž.
  • Mleté maso mix 800 g
  • Rajský protlak 1 plž
  • Mouka hladká 20 g
  • Voda 250 ml
  • Pepř
  • Bujón hovězí 1 ks
  • Worcesterová omáčka 1 člž
  • Petrželka čerstvá 1 snít.
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Hrášek mražený 200 g
  • Máslo 20 g
  • Brambory typu C 1 kg
  • Sůl
  • Mléko plnotučné 200 ml
  • Vejce 1 ks
  • Muškátový oříšek
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Olej olivový 1 plž
  • Česnek 3 strouž.
  • Mleté maso mix 800 g
  • Rajský protlak 1 plž
  • Mouka hladká 20 g
  • Voda 250 ml
  • Pepř

Příprava

1
Připravte si bramborovou kaši. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, vložte do hrnce a vařte v osolené vodě doměkka. Pak je ručním šlehačem spolu s máslem a horkým mlékem rozmixujte dohladka. Přidejte 1⁄2 lžičky soli, špetku muškátového oříšku, žloutek a důkladně promíchejte.
2
Cibuli a mrkev oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno, mrkev na kostičky. Společně orestujte v pánvi na rozpáleném oleji. Přidejte oloupaný, prolisovaný česnek, mleté maso a pokračujte v restování. Osolte a opepřete, zaprašte moukou a promíchejte.
3
Přidejte rajčatový protlak, vodu, bujón, worcesterskou omáčku, omytou, nasekanou petržel, tymián a rozmarýn. Vařte do zhoustnutí. Nakonec vsypte hrášek.
4
Masovou směs přendejte do zapékací mísy. Poté pomocí lžíce na ni rozprostřete bramborovou kaši až do okrajů zapékací mísy.
5
Pečte 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova.
1
Připravte si bramborovou kaši. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, vložte do hrnce a vařte v osolené vodě doměkka. Pak je ručním šlehačem spolu s máslem a horkým mlékem rozmixujte dohladka. Přidejte 1⁄2 lžičky soli, špetku muškátového oříšku, žloutek a důkladně promíchejte.
2
Cibuli a mrkev oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno, mrkev na kostičky. Společně orestujte v pánvi na rozpáleném oleji. Přidejte oloupaný, prolisovaný česnek, mleté maso a pokračujte v restování. Osolte a opepřete, zaprašte moukou a promíchejte.
3
Přidejte rajčatový protlak, vodu, bujón, worcesterskou omáčku, omytou, nasekanou petržel, tymián a rozmarýn. Vařte do zhoustnutí. Nakonec vsypte hrášek.
4
Masovou směs přendejte do zapékací mísy. Poté pomocí lžíce na ni rozprostřete bramborovou kaši až do okrajů zapékací mísy.
5
Pečte 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 31 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.