Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPaštika z kuřecích jater s rybízem
Albert logoAlbert logo
  • Paštika z kuřecích jater s rybízem

Paštika z kuřecích jater s rybízem

Paštika z kuřecích jater s rybízem
Snadné
0-15 minut
0/5
Předkrm

Ingredience

Složení
4 porce
  • Červené víno 125 ml
  • Kuřecí játra 600 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Džem rybízový 80 g
  • Cibule 2 ks
  • Šalvěj čerstvá 2 hrs.
  • Bobkový list 8 ks
  • Sůl
  • Želatina prášková 1,5 člž
  • Pepř
  • Máslo 390 g
  • Červené víno 125 ml
  • Kuřecí játra 600 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Džem rybízový 80 g
  • Cibule 2 ks
  • Šalvěj čerstvá 2 hrs.
  • Bobkový list 8 ks
  • Sůl
  • Želatina prášková 1,5 člž
  • Pepř
  • Máslo 390 g

Příprava

1
Do misky s 1 lžící teplé vody přisypte želatinu a nechte ji 5 minut bobtnat.
2
Rybízový džem dejte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte půl minuty. Sejměte z ohně, vmíchejte želatinu a nechte ji rozpustit. Pak směs nechte 20 minut chladnout a nalijte na dno lehce vymazané formy na terinu o rozměrech 22 x 8 cm. Poté dejte na 1–2 hodiny chladit.
3
Na 40 g másla opečte v pánvi česnek, cibulky, šalvěj a bobkové listy (cca 2–3 minuty).
4
Přidejte pokrájená játra a 30 sekund zprudka opékejte. Vlijte portské a minutu povařte.
5
Poté ze směsi vyjměte bobkové listy a přendejte ji spolu s 350 g studeného másla, solí a pepřem do mísy robotu a rozmixujte dohladka. Pak směs protlačte přes jemné síto a navrstvěte do formy na rybízový základ.
6
Chlaďte 2 hodiny, poté paštiku vyklopte a podávejte.
1
Do misky s 1 lžící teplé vody přisypte želatinu a nechte ji 5 minut bobtnat.
2
Rybízový džem dejte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte půl minuty. Sejměte z ohně, vmíchejte želatinu a nechte ji rozpustit. Pak směs nechte 20 minut chladnout a nalijte na dno lehce vymazané formy na terinu o rozměrech 22 x 8 cm. Poté dejte na 1–2 hodiny chladit.
3
Na 40 g másla opečte v pánvi česnek, cibulky, šalvěj a bobkové listy (cca 2–3 minuty).
4
Přidejte pokrájená játra a 30 sekund zprudka opékejte. Vlijte portské a minutu povařte.
5
Poté ze směsi vyjměte bobkové listy a přendejte ji spolu s 350 g studeného másla, solí a pepřem do mísy robotu a rozmixujte dohladka. Pak směs protlačte přes jemné síto a navrstvěte do formy na rybízový základ.
6
Chlaďte 2 hodiny, poté paštiku vyklopte a podávejte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.