1
Do misky s 1 lžící teplé vody přisypte želatinu a nechte ji 5 minut bobtnat.
2
Rybízový džem dejte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte půl minuty. Sejměte z ohně, vmíchejte želatinu a nechte ji rozpustit. Pak směs nechte 20 minut chladnout a nalijte na dno lehce vymazané formy na terinu o rozměrech 22 x 8 cm. Poté dejte na 1–2 hodiny chladit.
3
Na 40 g másla opečte v pánvi česnek, cibulky, šalvěj a bobkové listy (cca 2–3 minuty).
4
Přidejte pokrájená játra a 30 sekund zprudka opékejte. Vlijte portské a minutu povařte.
5
Poté ze směsi vyjměte bobkové listy a přendejte ji spolu s 350 g studeného másla, solí a pepřem do mísy robotu a rozmixujte dohladka. Pak směs protlačte přes jemné síto a navrstvěte do formy na rybízový základ.
6
Chlaďte 2 hodiny, poté paštiku vyklopte a podávejte.
1
Do misky s 1 lžící teplé vody přisypte želatinu a nechte ji 5 minut bobtnat.
2
Rybízový džem dejte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte půl minuty. Sejměte z ohně, vmíchejte želatinu a nechte ji rozpustit. Pak směs nechte 20 minut chladnout a nalijte na dno lehce vymazané formy na terinu o rozměrech 22 x 8 cm. Poté dejte na 1–2 hodiny chladit.
3
Na 40 g másla opečte v pánvi česnek, cibulky, šalvěj a bobkové listy (cca 2–3 minuty).
4
Přidejte pokrájená játra a 30 sekund zprudka opékejte. Vlijte portské a minutu povařte.
5
Poté ze směsi vyjměte bobkové listy a přendejte ji spolu s 350 g studeného másla, solí a pepřem do mísy robotu a rozmixujte dohladka. Pak směs protlačte přes jemné síto a navrstvěte do formy na rybízový základ.
6
Chlaďte 2 hodiny, poté paštiku vyklopte a podávejte.