1
Bílé víno, brandy a polovinu portského vína nalijte do rendlíku, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a tymián. Přiveďte k varu a vařte, až se objem zredukuje na třetinu. Pak tekutinu přeceďte. Mezitím v pánvi rozpusťte máslo a osmažte na něm játra, stačí pár minut, uvnitř by měla být hotová, ale stále růžová. Játra z pánve včetně rozpuštěného másla přesuňte do mixéru, přilijte scezenou směs alkoholu, přidejte koření a rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete a případně přilijte zbývajících 50 ml portského vína. Když je směs sametově hladká, vmíchejte vidličkou pistáciové oříšky. Paštiku přesuňte do vhodné nádoby (sklenice, pekáček, miska, srnčí hřbet…), zalijte rozpuštěným máslem, ozdobte tymiánem, přikryjte a aspoň 24 hodin chlaďte. Podávejte s čerstvým pečivem.