1
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a na středním plamenu ji 2 minuty opékejte. Přidejte česnek a pokračujte ještě minutu. Nakonec přidejte játra a 5 minut opékejte. Přilijte brandy a nechte chvilku povařit. Játrovou směs, studené máslo, smetanu, sůl a pepř a rozmixujte dohladka. Vzniklou hmotu propasírujte přes jemné sítko a nechte zatím stranou.
2
Želatinu rozpusťte ve vodě. Calvados vlijte do rendlíku a 3–4 minuty ho vařte. Snižte plamen, přidejte cukr a míchejte, aby se rozpustil. Přidejte jablka a 1–2 minuty je povařte doměkka. Vyndejte je a dejte stranou. Do calvadosu vlijte želatinu, nechte ji rozpustit a pak 20 minut chladit. Paštiku rozdělte do 4 misek o objemu 180 ml, navrch položte plátek jablka a opatrně přes ně přelijte želatinovou směs. Dejte na hodinu do lednice vychladit. Podávejte s kyselými okurkami a čerstvým chlebem.