Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPaštika s calvadosem
Albert logoAlbert logo
  • Paštika s calvadosem

Paštika s calvadosem

Paštika s calvadosem
Snadné
31-45 minut
5/5
Párty
Svačina

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 145 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Kuřecí játra 300 g
  • Brandy 60 ml
  • Sůl
  • Smetana ke šlehání 60 ml
  • Želatina prášková 3/4 člž
  • Kyselé okurky
  • Chléb
  • Voda 1 plž
  • Pepř
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Calvados 250 ml
  • Jablko 1 ks
  • Máslo 145 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Kuřecí játra 300 g
  • Brandy 60 ml
  • Sůl
  • Smetana ke šlehání 60 ml
  • Želatina prášková 3/4 člž
  • Kyselé okurky
  • Chléb
  • Voda 1 plž
  • Pepř
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Calvados 250 ml
  • Jablko 1 ks

Příprava

1
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a na středním plamenu ji 2 minuty opékejte. Přidejte česnek a pokračujte ještě minutu. Nakonec přidejte játra a 5 minut opékejte. Přilijte brandy a nechte chvilku povařit. Játrovou směs, studené máslo, smetanu, sůl a pepř a rozmixujte dohladka. Vzniklou hmotu propasírujte přes jemné sítko a nechte zatím stranou.
2
Želatinu rozpusťte ve vodě. Calvados vlijte do rendlíku a 3–4 minuty ho vařte. Snižte plamen, přidejte cukr a míchejte, aby se rozpustil. Přidejte jablka a 1–2 minuty je povařte doměkka. Vyndejte je a dejte stranou. Do calvadosu vlijte želatinu, nechte ji rozpustit a pak 20 minut chladit. Paštiku rozdělte do 4 misek o objemu 180 ml, navrch položte plátek jablka a opatrně přes ně přelijte želatinovou směs. Dejte na hodinu do lednice vychladit. Podávejte s kyselými okurkami a čerstvým chlebem.
1
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a na středním plamenu ji 2 minuty opékejte. Přidejte česnek a pokračujte ještě minutu. Nakonec přidejte játra a 5 minut opékejte. Přilijte brandy a nechte chvilku povařit. Játrovou směs, studené máslo, smetanu, sůl a pepř a rozmixujte dohladka. Vzniklou hmotu propasírujte přes jemné sítko a nechte zatím stranou.
2
Želatinu rozpusťte ve vodě. Calvados vlijte do rendlíku a 3–4 minuty ho vařte. Snižte plamen, přidejte cukr a míchejte, aby se rozpustil. Přidejte jablka a 1–2 minuty je povařte doměkka. Vyndejte je a dejte stranou. Do calvadosu vlijte želatinu, nechte ji rozpustit a pak 20 minut chladit. Paštiku rozdělte do 4 misek o objemu 180 ml, navrch položte plátek jablka a opatrně přes ně přelijte želatinovou směs. Dejte na hodinu do lednice vychladit. Podávejte s kyselými okurkami a čerstvým chlebem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.