1
V míse smíchejte 200 g hladké mouky, 85 ml vody a 15 ml olivového oleje. Vše uhněťte na hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte odpočinout do lednice.
2
Omyjte 400 g krevet a napichujte vždy dvě proti sobě na párátka, aby vám vznikl tvar srdíček. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu na těstoviny. Těsto vyndejte z fólie a vyválejte na 2 mm širokou placku. Pomocí nože nakrájejte na 1 cm široké nudle.
3
Rozpalte na pánvi 50 ml oleje a vsypte očištěný a na plátky nakrájený stroužek česneku. Přidejte snítku čerstvého rozmarýnu a minutu zarestujte. K ochucenému oleji vsypte krevety, osolte a opepřete, ideálně čerstvě namletou solí a pepřem, a z obou stran minutu opékejte. Krevety dejte stranou a do pánve vsypte nasekanou, jadýrek zbavenou chilli papričku. Stáhněte z plotny, vlijte 100 ml vína a vložte 20 g másla. Minutu spolu provařte.
4
V hrnci s osolenou vodou uvařte čerstvé těstoviny po dobu 3 minut. Sceďte je a přidejte do vinné omáčky. Těstoviny servírujte v míse ozdobené srdíčky krevet. Nakonec dozdobte čerstvě nastrouhaným parmazánem a nasekanou petrželkou. Ochutnejte vášeň na talíři!
1
V míse smíchejte 200 g hladké mouky, 85 ml vody a 15 ml olivového oleje. Vše uhněťte na hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte odpočinout do lednice.
2
Omyjte 400 g krevet a napichujte vždy dvě proti sobě na párátka, aby vám vznikl tvar srdíček. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu na těstoviny. Těsto vyndejte z fólie a vyválejte na 2 mm širokou placku. Pomocí nože nakrájejte na 1 cm široké nudle.
3
Rozpalte na pánvi 50 ml oleje a vsypte očištěný a na plátky nakrájený stroužek česneku. Přidejte snítku čerstvého rozmarýnu a minutu zarestujte. K ochucenému oleji vsypte krevety, osolte a opepřete, ideálně čerstvě namletou solí a pepřem, a z obou stran minutu opékejte. Krevety dejte stranou a do pánve vsypte nasekanou, jadýrek zbavenou chilli papričku. Stáhněte z plotny, vlijte 100 ml vína a vložte 20 g másla. Minutu spolu provařte.
4
V hrnci s osolenou vodou uvařte čerstvé těstoviny po dobu 3 minut. Sceďte je a přidejte do vinné omáčky. Těstoviny servírujte v míse ozdobené srdíčky krevet. Nakonec dozdobte čerstvě nastrouhaným parmazánem a nasekanou petrželkou. Ochutnejte vášeň na talíři!