1
Troubu rozehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte 135 g moučkového cukru a 110 g velmi jemně namletých mandlí. Bílky ze 3 velkých vajec šlehejte se špetkou soli do polotuha. Poté zvyšte obrátky mixéru a začněte postupně přisypávat 50 g krupicového cukru. Vyšlehejte dotuha. Poté postupně přidávejte směs moučkového cukru a mandlí. Na obarvení přidejte libovolné potravinářské barvivo v menším množství, ať jsou makronky po upečení pastelově barevné.Plechy vyložte pečicím papírem. Cukrářský sáček naplňte hmotou a na plech vytlačujte identická kolečka o průměru 2,5 cm. Mezi jednotlivými kolečky nechte 5 cm prostoru, jelikož v troubě nabudou a mohla by se slepit. Než je vložíte do trouby, nechte je 15 minut stát v pokojové teplotě, aby malinko oschla. Pečte přibližně 15 minut v troubě s mírně pootevřenými dvířky. Stačí do dvířek vložit vařečku. Vytáhněte plechy z trouby, sejměte makronky opatrně i s archy papíru a nechte zchladnout.Bílkový krém uděláte ve vodní lázni. Menší rendlík naplňte 150 ml vody a přiveďte ji k mírnému varu. Do nerezové nebo skleněné mísy vložte 3 bílky a šlehejte metličkou s 200 g krupicového cukru do světlé nadýchané pěny. Postupně pak zašlehávejte 225 g másla pokojové teploty nakrájeného na malé kostky. Krém nechte vychladit a pak plňte vychladlé makronky. Pokud chcete krém barevný, přidejte opět potravinářské barvivo dle vašich představ. Zaslouženě se můžete pochválit. Makronky jsou totiž specialitou francouzských cukráren.