Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPařížské makronky s bílkovou polevou
Albert logoAlbert logo
  • Pařížské makronky s bílkovou polevou

Pařížské makronky s bílkovou polevou

S naším receptem se pařížských makronek není třeba bát. Díky mandlové mouce můžete touto francouzskou delikatesou potěšit i celiaky.
Pařížské makronky s bílkovou polevou
Snadné
46-60 minut
4/5
Francouzská
Pro děti
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 225 g
  • Cukr moučkový 135 g
  • Mandle mleté 110 g
  • Vaječný bílek 6 ks
  • Sůl
  • Cukr krupicový 250 g
  • Máslo 225 g
  • Cukr moučkový 135 g
  • Mandle mleté 110 g
  • Vaječný bílek 6 ks
  • Sůl
  • Cukr krupicový 250 g

Příprava

1
Troubu rozehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte 135 g moučkového cukru a 110 g velmi jemně namletých mandlí. Bílky ze 3 velkých vajec šlehejte se špetkou soli do polotuha. Poté zvyšte obrátky mixéru a začněte postupně přisypávat 50 g krupicového cukru. Vyšlehejte dotuha. Poté postupně přidávejte směs moučkového cukru a mandlí. Na obarvení přidejte libovolné potravinářské barvivo v menším množství, ať jsou makronky po upečení pastelově barevné.
2
Plechy vyložte pečicím papírem. Cukrářský sáček naplňte hmotou a na plech vytlačujte identická kolečka o průměru 2,5 cm. Mezi jednotlivými kolečky nechte 5 cm prostoru, jelikož v troubě nabudou a mohla by se slepit. Než je vložíte do trouby, nechte je 15 minut stát v pokojové teplotě, aby malinko oschla. Pečte přibližně 15 minut v troubě s mírně pootevřenými dvířky. Stačí do dvířek vložit vařečku.
3
Vytáhněte plechy z trouby, sejměte makronky opatrně i s archy papíru a nechte zchladnout.Bílkový krém uděláte ve vodní lázni. Menší rendlík naplňte 150 ml vody a přiveďte ji k mírnému varu. Do nerezové nebo skleněné mísy vložte 3 bílky a šlehejte metličkou s 200 g krupicového cukru do světlé nadýchané pěny. Postupně pak zašlehávejte 225 g másla pokojové teploty nakrájeného na malé kostky. Krém nechte vychladit a pak plňte vychladlé makronky. Pokud chcete krém barevný, přidejte opět potravinářské barvivo dle vašich představ. Zaslouženě se můžete pochválit. Makronky jsou totiž specialitou francouzských cukráren.
1
Troubu rozehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte 135 g moučkového cukru a 110 g velmi jemně namletých mandlí. Bílky ze 3 velkých vajec šlehejte se špetkou soli do polotuha. Poté zvyšte obrátky mixéru a začněte postupně přisypávat 50 g krupicového cukru. Vyšlehejte dotuha. Poté postupně přidávejte směs moučkového cukru a mandlí. Na obarvení přidejte libovolné potravinářské barvivo v menším množství, ať jsou makronky po upečení pastelově barevné.
2
Plechy vyložte pečicím papírem. Cukrářský sáček naplňte hmotou a na plech vytlačujte identická kolečka o průměru 2,5 cm. Mezi jednotlivými kolečky nechte 5 cm prostoru, jelikož v troubě nabudou a mohla by se slepit. Než je vložíte do trouby, nechte je 15 minut stát v pokojové teplotě, aby malinko oschla. Pečte přibližně 15 minut v troubě s mírně pootevřenými dvířky. Stačí do dvířek vložit vařečku.
3
Vytáhněte plechy z trouby, sejměte makronky opatrně i s archy papíru a nechte zchladnout.Bílkový krém uděláte ve vodní lázni. Menší rendlík naplňte 150 ml vody a přiveďte ji k mírnému varu. Do nerezové nebo skleněné mísy vložte 3 bílky a šlehejte metličkou s 200 g krupicového cukru do světlé nadýchané pěny. Postupně pak zašlehávejte 225 g másla pokojové teploty nakrájeného na malé kostky. Krém nechte vychladit a pak plňte vychladlé makronky. Pokud chcete krém barevný, přidejte opět potravinářské barvivo dle vašich představ. Zaslouženě se můžete pochválit. Makronky jsou totiž specialitou francouzských cukráren.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o pařížských makronkách měli vědět
    Mandlová mouka je přirozeně bezlepková, proto je vhodná i pro celiaky. Obsahuje bílkoviny, ale i zdravé rostlinné tuky.
  • Jak udělat pařížské makronky zdravější
    Makronky jsou poměrně sladkým dezertem. Jejich sladkost můžete snížit množstvím cukru v náplni. Jako náplň můžete použít i našlehaný čerstvý sýr mascarpone s ovocem. Sladkost makronek bude doplněna lehce nakyslou chutí náplně.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 19 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 19 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 19 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 19 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.