1
Rozehřejte olej v litinovém kastrolu, ke kterému máte poklici. Osolte a opepřete králíka, poprašte ho moukou a opečte ze všech stran. Potom ho vyjměte na talíř. Do hrnce přidejte slaninu a opékejte ji. Přidejte cibuli, mrkev a celer a opékejte 10 minut. Nakonec přidejte česnek a nechte ho minutu rozvonět.
2
Přihoďte skořici, jalovec, bobkový list a rozmarýn. Vlijte víno a rozdrobenou kostku vývaru, vařečkou odškrabejte přípečky ze dna a povařte 5 minut. Přidejte rajčata a do omáčky vraťte králíka, zakryjte ho poklicí a duste na minimální teplotě 2 hodiny, až se maso začne rozpadat na vlákna.
3
Králíka vyjměte a omáčku důkladně promíchejte a znovu zakryjte poklicí. Maso oberte z kostí a mezitím ještě vařte omáčku. Obrané maso vraťte do hrnce a duste, až omáčka zhoustne.
4
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Do omáčky přimíchejte smetanu, pomerančovou kůru a petrželku, minutu povařte a podávejte s těstovinami. Hostům nabídněte parmazán.
1
Rozehřejte olej v litinovém kastrolu, ke kterému máte poklici. Osolte a opepřete králíka, poprašte ho moukou a opečte ze všech stran. Potom ho vyjměte na talíř. Do hrnce přidejte slaninu a opékejte ji. Přidejte cibuli, mrkev a celer a opékejte 10 minut. Nakonec přidejte česnek a nechte ho minutu rozvonět.
2
Přihoďte skořici, jalovec, bobkový list a rozmarýn. Vlijte víno a rozdrobenou kostku vývaru, vařečkou odškrabejte přípečky ze dna a povařte 5 minut. Přidejte rajčata a do omáčky vraťte králíka, zakryjte ho poklicí a duste na minimální teplotě 2 hodiny, až se maso začne rozpadat na vlákna.
3
Králíka vyjměte a omáčku důkladně promíchejte a znovu zakryjte poklicí. Maso oberte z kostí a mezitím ještě vařte omáčku. Obrané maso vraťte do hrnce a duste, až omáčka zhoustne.
4
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Do omáčky přimíchejte smetanu, pomerančovou kůru a petrželku, minutu povařte a podávejte s těstovinami. Hostům nabídněte parmazán.