1
Formě o průměru 22 cm potřete boky trochou oleje a poprašte kakaem. Dno formy vyložte pečicím papírem.
2
V misce smíchejte kakao, ořechy, mouku, kandovanou kůru a koření. Vše důkladně promíchejte rukama, ať se ořechy řádně obalí.
3
Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a dejte ji stranou.
4
Cukr krupici a med dejte do rendlíku a ohřejte na 115 °C. Ideálně použijte teploměr, pokud nemáte teploměr, počkejte, až se cukr opravdu celý rozpustí, ale nezačne karamelizovat.
5
Medovým sirupem přelijte sypkou ořechovou směs a nakonec přidejte čokoládu. Vše pořádně promíchejte. Směs přelijte do formy a uhlaďte stěrkou.
6
Pečte v předehřáté troubě na 160 °C 30 až 35 minut. Střed bude po upečení ještě lehce měkký, ale to je v pořádku.
7
Na mřížce nechte panforte chladnout 15 minut. Okraje formy ořežte nožíkem. Vyndejte z formy a nechte úplně vychladnout. Před podáváním poprašte cukrem moučkou.
1
Formě o průměru 22 cm potřete boky trochou oleje a poprašte kakaem. Dno formy vyložte pečicím papírem.
2
V misce smíchejte kakao, ořechy, mouku, kandovanou kůru a koření. Vše důkladně promíchejte rukama, ať se ořechy řádně obalí.
3
Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a dejte ji stranou.
4
Cukr krupici a med dejte do rendlíku a ohřejte na 115 °C. Ideálně použijte teploměr, pokud nemáte teploměr, počkejte, až se cukr opravdu celý rozpustí, ale nezačne karamelizovat.
5
Medovým sirupem přelijte sypkou ořechovou směs a nakonec přidejte čokoládu. Vše pořádně promíchejte. Směs přelijte do formy a uhlaďte stěrkou.
6
Pečte v předehřáté troubě na 160 °C 30 až 35 minut. Střed bude po upečení ještě lehce měkký, ale to je v pořádku.
7
Na mřížce nechte panforte chladnout 15 minut. Okraje formy ořežte nožíkem. Vyndejte z formy a nechte úplně vychladnout. Před podáváním poprašte cukrem moučkou.