Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPanenka ve smetanové omáčce se špenátem a sušenými rajčaty
Albert logoAlbert logo
  • Panenka ve smetanové omáčce se špenátem a sušenými rajčaty

Panenka ve smetanové omáčce se špenátem a sušenými rajčaty

Panenka ve smetanové omáčce se špenátem a sušenými rajčaty
Snadné
31-45 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vepřová panenská svíčková 700 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 3 plž
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Sušená rajčata 50 g
  • Česnek 5 strouž.
  • Vývar 80 ml
  • Baby špenát 90 g
  • Bramborové noky 240 g
  • Petrželka čerstvá 1/2 hrs.
  • Parmazán 50 g
  • Smetana ke šlehání 375 ml
  • Máslo 4 plž
  • Vepřová panenská svíčková 700 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 3 plž
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Sušená rajčata 50 g
  • Česnek 5 strouž.
  • Vývar 80 ml
  • Baby špenát 90 g
  • Bramborové noky 240 g
  • Petrželka čerstvá 1/2 hrs.
  • Parmazán 50 g
  • Smetana ke šlehání 375 ml
  • Máslo 4 plž

Příprava

1
Panenku nakrájejte na špalíčky, osolte a opepřete. Opékejte v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Dejte stranou.
2
V téže pánvi rozehřejte máslo. Přidejte jemně pokrájenou šalotku, prolisovaný česnek a chvíli opékejte. Seškrábněte připeklé kousky ze dna pánve a přidejte pokrájená sušená rajčata.
3
Přilijte vývar a chvíli povařte. Snižte teplotu a přidejte smetanu. Nechte probublávat 8 minut. Postupně vmíchejte jemně nastrouhaný parmazán a nakonec špenát. Panenku vložte zpět do pánve a vmíchejte pokrájenou petrželku.
4
Servírujte s gnocchi uvařenými podle návodu.
1
Panenku nakrájejte na špalíčky, osolte a opepřete. Opékejte v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Dejte stranou.
2
V téže pánvi rozehřejte máslo. Přidejte jemně pokrájenou šalotku, prolisovaný česnek a chvíli opékejte. Seškrábněte připeklé kousky ze dna pánve a přidejte pokrájená sušená rajčata.
3
Přilijte vývar a chvíli povařte. Snižte teplotu a přidejte smetanu. Nechte probublávat 8 minut. Postupně vmíchejte jemně nastrouhaný parmazán a nakonec špenát. Panenku vložte zpět do pánve a vmíchejte pokrájenou petrželku.
4
Servírujte s gnocchi uvařenými podle návodu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP k podávání
    K podávání vyzkoušejte špenát z naší Tržnice. Ten je zdrojem vitaminu K, který přispívá k normální srážlivosti krve.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.