Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPanenka se smetanovou omáčkou a fazolkami
Albert logoAlbert logo
  • Panenka se smetanovou omáčkou a fazolkami

Panenka se smetanovou omáčkou a fazolkami

Panenka se smetanovou omáčkou a fazolkami
Velmi snadné
16-30 minut
1/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mrkev 450 g
  • Olej olivový 5 plž
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Sůl
  • Smetana na vaření 220 ml
  • Pepř
  • Pesto bazalkové 2 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Pecorino 60 g
  • Mrkev 450 g
  • Olej olivový 5 plž
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Sůl
  • Smetana na vaření 220 ml
  • Pepř
  • Pesto bazalkové 2 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Pecorino 60 g

Příprava

1
Omytou a očištěnou mrkev podélně rozpulte a pokrájejte na tenká šikmá půlkolečka.
2
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje. Papírovou utěrkou osušte panenku, osolte ji a opepřete. Opečte ji ze všech stran dozlatova. Přesuňte ji do pekáčku a pečte v troubě předehřáté na 160 °C 12 minut.
3
Pánev, kde se opékala panenka, vytřete papírovou utěrkou a rozehřejte na ní zbylý olej. Přidejte mrkev a restujte ji 3 minuty. Přidejte zelené fazolky, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř. Přikryjte a za občasného promíchání duste 7 minut.
4
V malém rendlíku pomalu rozehřejte smetanu, jakmile začne bublat, dejte stranou a rozmíchejte v ní pecorino a bazalkové pesto. Servírujte s masem pokrájeným na tenké plátky a zeleninou.
1
Omytou a očištěnou mrkev podélně rozpulte a pokrájejte na tenká šikmá půlkolečka.
2
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje. Papírovou utěrkou osušte panenku, osolte ji a opepřete. Opečte ji ze všech stran dozlatova. Přesuňte ji do pekáčku a pečte v troubě předehřáté na 160 °C 12 minut.
3
Pánev, kde se opékala panenka, vytřete papírovou utěrkou a rozehřejte na ní zbylý olej. Přidejte mrkev a restujte ji 3 minuty. Přidejte zelené fazolky, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř. Přikryjte a za občasného promíchání duste 7 minut.
4
V malém rendlíku pomalu rozehřejte smetanu, jakmile začne bublat, dejte stranou a rozmíchejte v ní pecorino a bazalkové pesto. Servírujte s masem pokrájeným na tenké plátky a zeleninou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.