1
Omytou panenku osušte papírovou utěrkou, zbavte přebytečných blan a potřete ze všech stran olivovým olejem. Osolte ji a opepřete.
2
Panenku vložte do pekáčku, zakryjte pevně alobalem a pečte v troubě vyhřáté na 220 °C 30 minut, dokud není panenka propečená a uvnitř lehce růžová. Maso vyjměte z trouby a nechte ještě 15 minut zakryté odpočívat.
3
Na rozehřátém másle opékejte nadrobno pokrájenou šalotku. Přidejte omyté a nadrobno pokrájené fíky, sušené fíky, 50 ml vody, ocet, med a víno. Přiveďte k varu a pomalu nezakryté vařte za občasného promíchání 15 minut. Omáčku rozmixujte dohladka a dochuťte solí a pepřem.
4
Omyté brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte je a rozšťouchejte s nadrobno pokrájenou jarní cibulkou i s natí. Podávejte s panenkou pokrájenou na medailonky a fíkovou omáčkou.
1
Omytou panenku osušte papírovou utěrkou, zbavte přebytečných blan a potřete ze všech stran olivovým olejem. Osolte ji a opepřete.
2
Panenku vložte do pekáčku, zakryjte pevně alobalem a pečte v troubě vyhřáté na 220 °C 30 minut, dokud není panenka propečená a uvnitř lehce růžová. Maso vyjměte z trouby a nechte ještě 15 minut zakryté odpočívat.
3
Na rozehřátém másle opékejte nadrobno pokrájenou šalotku. Přidejte omyté a nadrobno pokrájené fíky, sušené fíky, 50 ml vody, ocet, med a víno. Přiveďte k varu a pomalu nezakryté vařte za občasného promíchání 15 minut. Omáčku rozmixujte dohladka a dochuťte solí a pepřem.
4
Omyté brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte je a rozšťouchejte s nadrobno pokrájenou jarní cibulkou i s natí. Podávejte s panenkou pokrájenou na medailonky a fíkovou omáčkou.