1
Předem namočené fazole uvařte podle návodu na obalu a sceďte.
2
Omytou a osušenou panenku ze všech stran osolte a opepřete. Opečte ji v pánvi na 2 lžících rozpáleného olivového oleje dozlatova a přesuňte do pekáčku.
3
Smíchejte nadrobno pokrájený česnek s tymiánem. Směsí potřete maso. Na maso poklaďte plátky másla a dejte péct do trouby předehřáté na 180 ºC asi na 20 minut.
4
Omyté batáty oloupejte, pokrájejte na silnější hranolky a smažte v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova. Přesuňte do mísy vyložené papírovou utěrkou a osolte.
5
Ve velké míse smíchejte mix salátů s nadrobno pokrájeným řapíkatým celerem, rozpůlenými cherry rajčaty a bílými fazolemi. V misce smíchejte vinný ocet se lžičkou nastrouhané citronové kůry z dobře omytého citronu, nadrobno pokrájenou šalotkou, solí a pepřem. Octovou zálivku vmíchejte do salátu.
6
Zakysanou smetanu smíchejte s nadrobno pokrájenou mátou, solí, pepřem a šťávou z půlky citronu.
7
Panenku pokrájejte a servírujte na salátu s batátovými hranolky a dipem.
1
Předem namočené fazole uvařte podle návodu na obalu a sceďte.
2
Omytou a osušenou panenku ze všech stran osolte a opepřete. Opečte ji v pánvi na 2 lžících rozpáleného olivového oleje dozlatova a přesuňte do pekáčku.
3
Smíchejte nadrobno pokrájený česnek s tymiánem. Směsí potřete maso. Na maso poklaďte plátky másla a dejte péct do trouby předehřáté na 180 ºC asi na 20 minut.
4
Omyté batáty oloupejte, pokrájejte na silnější hranolky a smažte v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova. Přesuňte do mísy vyložené papírovou utěrkou a osolte.
5
Ve velké míse smíchejte mix salátů s nadrobno pokrájeným řapíkatým celerem, rozpůlenými cherry rajčaty a bílými fazolemi. V misce smíchejte vinný ocet se lžičkou nastrouhané citronové kůry z dobře omytého citronu, nadrobno pokrájenou šalotkou, solí a pepřem. Octovou zálivku vmíchejte do salátu.
6
Zakysanou smetanu smíchejte s nadrobno pokrájenou mátou, solí, pepřem a šťávou z půlky citronu.
7
Panenku pokrájejte a servírujte na salátu s batátovými hranolky a dipem.