Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPanenka s fazolkovým salátem a batátovými hranolky
Albert logoAlbert logo
  • Panenka s fazolkovým salátem a batátovými hranolky

Panenka s fazolkovým salátem a batátovými hranolky

Panenka s fazolkovým salátem a batátovými hranolky
Snadné
46-60 minut
2/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Sůl
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Fazole bílé 120 g
  • Pepř
  • Olej olivový 4 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Tymián sušený 2 člž
  • Batáty 500 g
  • Olej slunečnicový 300 ml
  • Salát mix 125 g
  • Řapíkatý celer 150 g
  • Rajčata cherry 150 g
  • Vinný bílý ocet 3 plž
  • Citron BIO 1 ks
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Zakysaná smetana 125 g
  • Máta 1 hrs.
  • Máslo 60 g
  • Sůl
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Fazole bílé 120 g
  • Pepř
  • Olej olivový 4 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Tymián sušený 2 člž
  • Batáty 500 g
  • Olej slunečnicový 300 ml
  • Salát mix 125 g
  • Řapíkatý celer 150 g
  • Rajčata cherry 150 g
  • Vinný bílý ocet 3 plž
  • Citron BIO 1 ks
  • Cibule šalotka 1 ks

Příprava

1
Předem namočené fazole uvařte podle návodu na obalu a sceďte.
2
Omytou a osušenou panenku ze všech stran osolte a opepřete. Opečte ji v pánvi na 2 lžících rozpáleného olivového oleje dozlatova a přesuňte do pekáčku.
3
Smíchejte nadrobno pokrájený česnek s tymiánem. Směsí potřete maso. Na maso poklaďte plátky másla a dejte péct do trouby předehřáté na 180 ºC asi na 20 minut.
4
Omyté batáty oloupejte, pokrájejte na silnější hranolky a smažte v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova. Přesuňte do mísy vyložené papírovou utěrkou a osolte.
5
Ve velké míse smíchejte mix salátů s nadrobno pokrájeným řapíkatým celerem, rozpůlenými cherry rajčaty a bílými fazolemi. V misce smíchejte vinný ocet se lžičkou nastrouhané citronové kůry z dobře omytého citronu, nadrobno pokrájenou šalotkou, solí a pepřem. Octovou zálivku vmíchejte do salátu.
6
Zakysanou smetanu smíchejte s nadrobno pokrájenou mátou, solí, pepřem a šťávou z půlky citronu.
7
Panenku pokrájejte a servírujte na salátu s batátovými hranolky a dipem.
1
Předem namočené fazole uvařte podle návodu na obalu a sceďte.
2
Omytou a osušenou panenku ze všech stran osolte a opepřete. Opečte ji v pánvi na 2 lžících rozpáleného olivového oleje dozlatova a přesuňte do pekáčku.
3
Smíchejte nadrobno pokrájený česnek s tymiánem. Směsí potřete maso. Na maso poklaďte plátky másla a dejte péct do trouby předehřáté na 180 ºC asi na 20 minut.
4
Omyté batáty oloupejte, pokrájejte na silnější hranolky a smažte v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova. Přesuňte do mísy vyložené papírovou utěrkou a osolte.
5
Ve velké míse smíchejte mix salátů s nadrobno pokrájeným řapíkatým celerem, rozpůlenými cherry rajčaty a bílými fazolemi. V misce smíchejte vinný ocet se lžičkou nastrouhané citronové kůry z dobře omytého citronu, nadrobno pokrájenou šalotkou, solí a pepřem. Octovou zálivku vmíchejte do salátu.
6
Zakysanou smetanu smíchejte s nadrobno pokrájenou mátou, solí, pepřem a šťávou z půlky citronu.
7
Panenku pokrájejte a servírujte na salátu s batátovými hranolky a dipem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 8 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 22 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 22 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.