1
Připravte si těsto: Ruční metličkou prošlehejte mléko a vejce, pak postupně přisypte mouku prosetou se špetkou soli. Umíchejte hladké těsto, které pomalu odkapává. Nechte ho 10 minut stát.
2
Mezitím prošlehejte mascarpone s vanilkovým cukrem.
3
Pánev na palačinky zlehka potřete tukem, vlijte naběračkou těsto a krouživým pohybem pánve nebo dnem naběračky vytvořte co nejtenčí vrstvu těsta. Opékejte několik sekund dozlatova, pak obraťte a dopečte i z druhé strany. Stejným způsobem připravte zbylé palačinky a uchovejte je v teple.
4
V hlubší pánvi rozehřejte máslo, přidejte třtinový cukr a počkejte, až zkaramelizuje. Potom přihoďte kousky ananasu a míchejte, aby se obalily karamelem a zároveň aby se odpařila šťáva, kterou případně ananas pustí.
5
Potom vlijte alkohol, zapalte ho a počkejte, až vyhoří.
6
Hotové palačinky potřete ochuceným mascarpone, přidejte flambovaný ananas, posypte drcenou mátou s třtinovým cukrem, přeložte a podávejte.
1
Připravte si těsto: Ruční metličkou prošlehejte mléko a vejce, pak postupně přisypte mouku prosetou se špetkou soli. Umíchejte hladké těsto, které pomalu odkapává. Nechte ho 10 minut stát.
2
Mezitím prošlehejte mascarpone s vanilkovým cukrem.
3
Pánev na palačinky zlehka potřete tukem, vlijte naběračkou těsto a krouživým pohybem pánve nebo dnem naběračky vytvořte co nejtenčí vrstvu těsta. Opékejte několik sekund dozlatova, pak obraťte a dopečte i z druhé strany. Stejným způsobem připravte zbylé palačinky a uchovejte je v teple.
4
V hlubší pánvi rozehřejte máslo, přidejte třtinový cukr a počkejte, až zkaramelizuje. Potom přihoďte kousky ananasu a míchejte, aby se obalily karamelem a zároveň aby se odpařila šťáva, kterou případně ananas pustí.
5
Potom vlijte alkohol, zapalte ho a počkejte, až vyhoří.
6
Hotové palačinky potřete ochuceným mascarpone, přidejte flambovaný ananas, posypte drcenou mátou s třtinovým cukrem, přeložte a podávejte.