1
Jahody dejte spolu s cukrem a 60 ml vody do hrnce a na středním ohni přiveďte k varu a 5 minut zahřívejte, aby směs zhoustla. Vmíchejte džem a citronovou šťávu a nechte zchladnout.
2
Mouku smíchejte s cukrem. V jiné míse našlehejte vejce, mléko a smetanu a pak k mokré směsi postupně přidávejte suchou a prošlehejte do hladkého těstíčka. Nechte 20 minut stát.
3
Rozpalte nepřilnavou pánev o průměru 26 cm, mírně ji potřete tukem, naberte část těsta, rozlijte ho po celé ploše a 2–3 minuty opékejte, obraťte a minutu opékejte i z druhé strany. Opakujte do spotřebování těsta. Palačinky zpracovávejte po dvou: na první dejte část pribináčku i jahod, přiklopte druhou palačinkou, podle obrázku složte do obálky a posypte směsí cukru a skořice.
4
TIP: Pro ještě větší efekt můžete palačinkové obálky ozdobit dotuha ušlehanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem.
1
Jahody dejte spolu s cukrem a 60 ml vody do hrnce a na středním ohni přiveďte k varu a 5 minut zahřívejte, aby směs zhoustla. Vmíchejte džem a citronovou šťávu a nechte zchladnout.
2
Mouku smíchejte s cukrem. V jiné míse našlehejte vejce, mléko a smetanu a pak k mokré směsi postupně přidávejte suchou a prošlehejte do hladkého těstíčka. Nechte 20 minut stát.
3
Rozpalte nepřilnavou pánev o průměru 26 cm, mírně ji potřete tukem, naberte část těsta, rozlijte ho po celé ploše a 2–3 minuty opékejte, obraťte a minutu opékejte i z druhé strany. Opakujte do spotřebování těsta. Palačinky zpracovávejte po dvou: na první dejte část pribináčku i jahod, přiklopte druhou palačinkou, podle obrázku složte do obálky a posypte směsí cukru a skořice.
4
TIP: Pro ještě větší efekt můžete palačinkové obálky ozdobit dotuha ušlehanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem.