Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPak choi salát se zelenými jablky
Albert logoAlbert logo
  • Pak choi salát se zelenými jablky

Pak choi salát se zelenými jablky

Pak choi salát se zelenými jablky
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Vegetariánské
Recepty na každý den
Salát

Ingredience

Složení
4 porce
  • Citron 1 ks
  • Sůl
  • Olej olivový 50 ml
  • Pepř
  • Med 1 plž
  • Pak choi 1 ks
  • Řapíkatý celer 3 řap.
  • Jablko zelené 3 ks
  • Mandle 50 g
  • Polníček 150 g
  • Kopr 1 hrs.
  • Parmazán 50 g
  • Citron 1 ks
  • Sůl
  • Olej olivový 50 ml
  • Pepř
  • Med 1 plž
  • Pak choi 1 ks
  • Řapíkatý celer 3 řap.
  • Jablko zelené 3 ks
  • Mandle 50 g
  • Polníček 150 g
  • Kopr 1 hrs.
  • Parmazán 50 g

Příprava

1
Do misky vymačkejte šťávu z citronu, přidejte 50 ml olivového oleje, ½ lžičky soli, ¼ lžičky pepře, lžíci medu a vše promíchejte na hladký dresink. Všechnu zeleninu a ovoce omyjte. Salát pak choi rozeberte na jednotlivé listy a nakrájejte na nudličky.
2
Rozkrojte 3 jablka napůl, zbavte je jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Nakrájejte také 3 řapíky celeru na co nejtenčí plátky. Pak choi, jablka a řapík přendejte do mísy, přidejte polníček, přelijte připraveným dresinkem a vše jemně promíchejte.
3
Orestujte 50 g mandlí nasucho na pánvi. Parmazán nastrouhejte škrabkou na hoblinky a kopr nasekejte.
4
Svěží salát servírujte na široký talíř. Posypte mandlemi, parmazánem a čerstvým koprem. Skvěle se snoubí se sklenkou vína Veltlínské zelené z řady Sommelier Collection. Nechte si chutnat a užijte si jarní pohodu.
1
Do misky vymačkejte šťávu z citronu, přidejte 50 ml olivového oleje, ½ lžičky soli, ¼ lžičky pepře, lžíci medu a vše promíchejte na hladký dresink. Všechnu zeleninu a ovoce omyjte. Salát pak choi rozeberte na jednotlivé listy a nakrájejte na nudličky.
2
Rozkrojte 3 jablka napůl, zbavte je jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Nakrájejte také 3 řapíky celeru na co nejtenčí plátky. Pak choi, jablka a řapík přendejte do mísy, přidejte polníček, přelijte připraveným dresinkem a vše jemně promíchejte.
3
Orestujte 50 g mandlí nasucho na pánvi. Parmazán nastrouhejte škrabkou na hoblinky a kopr nasekejte.
4
Svěží salát servírujte na široký talíř. Posypte mandlemi, parmazánem a čerstvým koprem. Skvěle se snoubí se sklenkou vína Veltlínské zelené z řady Sommelier Collection. Nechte si chutnat a užijte si jarní pohodu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.