1
Do misky vymačkejte šťávu z citronu, přidejte 50 ml olivového oleje, ½ lžičky soli, ¼ lžičky pepře, lžíci medu a vše promíchejte na hladký dresink. Všechnu zeleninu a ovoce omyjte. Salát pak choi rozeberte na jednotlivé listy a nakrájejte na nudličky.
2
Rozkrojte 3 jablka napůl, zbavte je jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Nakrájejte také 3 řapíky celeru na co nejtenčí plátky. Pak choi, jablka a řapík přendejte do mísy, přidejte polníček, přelijte připraveným dresinkem a vše jemně promíchejte.
3
Orestujte 50 g mandlí nasucho na pánvi. Parmazán nastrouhejte škrabkou na hoblinky a kopr nasekejte.
4
Svěží salát servírujte na široký talíř. Posypte mandlemi, parmazánem a čerstvým koprem. Skvěle se snoubí se sklenkou vína Veltlínské zelené z řady Sommelier Collection. Nechte si chutnat a užijte si jarní pohodu.
1
Do misky vymačkejte šťávu z citronu, přidejte 50 ml olivového oleje, ½ lžičky soli, ¼ lžičky pepře, lžíci medu a vše promíchejte na hladký dresink. Všechnu zeleninu a ovoce omyjte. Salát pak choi rozeberte na jednotlivé listy a nakrájejte na nudličky.
2
Rozkrojte 3 jablka napůl, zbavte je jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Nakrájejte také 3 řapíky celeru na co nejtenčí plátky. Pak choi, jablka a řapík přendejte do mísy, přidejte polníček, přelijte připraveným dresinkem a vše jemně promíchejte.
3
Orestujte 50 g mandlí nasucho na pánvi. Parmazán nastrouhejte škrabkou na hoblinky a kopr nasekejte.
4
Svěží salát servírujte na široký talíř. Posypte mandlemi, parmazánem a čerstvým koprem. Skvěle se snoubí se sklenkou vína Veltlínské zelené z řady Sommelier Collection. Nechte si chutnat a užijte si jarní pohodu.