Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPáj s jablky
Albert logoAlbert logo
  • Páj s jablky

Páj s jablky

Páj s jablky
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Máslo 250 g
  • Mouka hladká 400 g
  • Cukr moučkový 125 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Vejce 2 ks
  • Cukr skořicový 40 g
  • Jablko 1,5 kg
  • Cukr krupicový 50 g
  • Máslo 250 g
  • Mouka hladká 400 g
  • Cukr moučkový 125 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Vejce 2 ks
  • Cukr skořicový 40 g
  • Jablko 1,5 kg
  • Cukr krupicový 50 g

Příprava

1
Máslo pokojové teploty, mouku, 120 g moučkového cukru, prášek do pečiva a vejce smíchejte. Vypracujte v hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 15 minut do lednice.
2
Jablka zbavte jádřinců, oloupejte, nastrouhejte nahrubo, zabalte do utěrky a nechte 10 minut odstát. Vymačkejte přebytečnou šťávu.
3
Jablka smíchejte se skořicí a krupicovým cukrem.
4
Kulatou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem.
5
Těsto rozdělte na dvě stejně velké části, vyválejte na velikost formy a pomocí válečku přendejte první těsto do formy. Druhé těsto propíchejte vidličkou.
6
Na těsto ve formě naneste jablečnou náplň a přiklopte druhým plátem těsta.
7
Pečte 20–25 minut dorůžova v troubě na 180 °C.
8
Podávejte posypané cukrem.
1
Máslo pokojové teploty, mouku, 120 g moučkového cukru, prášek do pečiva a vejce smíchejte. Vypracujte v hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 15 minut do lednice.
2
Jablka zbavte jádřinců, oloupejte, nastrouhejte nahrubo, zabalte do utěrky a nechte 10 minut odstát. Vymačkejte přebytečnou šťávu.
3
Jablka smíchejte se skořicí a krupicovým cukrem.
4
Kulatou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem.
5
Těsto rozdělte na dvě stejně velké části, vyválejte na velikost formy a pomocí válečku přendejte první těsto do formy. Druhé těsto propíchejte vidličkou.
6
Na těsto ve formě naneste jablečnou náplň a přiklopte druhým plátem těsta.
7
Pečte 20–25 minut dorůžova v troubě na 180 °C.
8
Podávejte posypané cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.