1
Máslo pokojové teploty, mouku, 120 g moučkového cukru, prášek do pečiva a vejce smíchejte. Vypracujte v hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 15 minut do lednice.
2
Jablka zbavte jádřinců, oloupejte, nastrouhejte nahrubo, zabalte do utěrky a nechte 10 minut odstát. Vymačkejte přebytečnou šťávu.
3
Jablka smíchejte se skořicí a krupicovým cukrem.
4
Kulatou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem.
5
Těsto rozdělte na dvě stejně velké části, vyválejte na velikost formy a pomocí válečku přendejte první těsto do formy. Druhé těsto propíchejte vidličkou.
6
Na těsto ve formě naneste jablečnou náplň a přiklopte druhým plátem těsta.
7
Pečte 20–25 minut dorůžova v troubě na 180 °C.
8
Podávejte posypané cukrem.
1
Máslo pokojové teploty, mouku, 120 g moučkového cukru, prášek do pečiva a vejce smíchejte. Vypracujte v hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 15 minut do lednice.
2
Jablka zbavte jádřinců, oloupejte, nastrouhejte nahrubo, zabalte do utěrky a nechte 10 minut odstát. Vymačkejte přebytečnou šťávu.
3
Jablka smíchejte se skořicí a krupicovým cukrem.
4
Kulatou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem.
5
Těsto rozdělte na dvě stejně velké části, vyválejte na velikost formy a pomocí válečku přendejte první těsto do formy. Druhé těsto propíchejte vidličkou.
6
Na těsto ve formě naneste jablečnou náplň a přiklopte druhým plátem těsta.
7
Pečte 20–25 minut dorůžova v troubě na 180 °C.
8
Podávejte posypané cukrem.