1
Do mísy prosejte mouku a promíchejte ji s 225 g škvarků a solí. Uprostřed vytvořte ve směsi jamku a rozdrobte do ní čerstvé droždí. Přisypte cukr, 3 vejce, zalijte smetanou, vlažným mlékem a vypracujte v hladké nelepivé těsto.
2
Těsto rozválejte do obdélníku o tloušce 1 cm, zasypte čtvrtinou zbylých škvarků a přeložte na polovinu. Postup zopakujte ještě dvakrát a nechte 30 minut odpočívat.
3
Poté těsto rozválejte na tloušku 1,5 cm.
4
Pomocí okrouhlého vykrajovátka o průměru 3 cm vykrajujte pagáčky, potřete vyšlehaným vejcem, posypte kmínem a škvarky. 5. Pečte 15 minut na plechu s pečicím papírem v troubě na 180 °C.
1
Do mísy prosejte mouku a promíchejte ji s 225 g škvarků a solí. Uprostřed vytvořte ve směsi jamku a rozdrobte do ní čerstvé droždí. Přisypte cukr, 3 vejce, zalijte smetanou, vlažným mlékem a vypracujte v hladké nelepivé těsto.
2
Těsto rozválejte do obdélníku o tloušce 1 cm, zasypte čtvrtinou zbylých škvarků a přeložte na polovinu. Postup zopakujte ještě dvakrát a nechte 30 minut odpočívat.
3
Poté těsto rozválejte na tloušku 1,5 cm.
4
Pomocí okrouhlého vykrajovátka o průměru 3 cm vykrajujte pagáčky, potřete vyšlehaným vejcem, posypte kmínem a škvarky. 5. Pečte 15 minut na plechu s pečicím papírem v troubě na 180 °C.