Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyOstrý guláš s chilli a čokoládou
Albert logoAlbert logo
  • Ostrý guláš s chilli a čokoládou

Ostrý guláš s chilli a čokoládou

Ostrý guláš s chilli a čokoládou
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Hovězí kližka 1,5 kg
  • Mrkev 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Koriandr mletý 1 člž
  • Kmín celý 1 plž
  • Chilli mleté
  • Skořice celá 1 ks
  • Červené víno 500 ml
  • Mouka hladká 1 plž
  • Rajčata loupaná v plechovce 400 g
  • Čokoláda hořká 50 g
  • Chilli paprička 1 ks
  • Tymián sušený 1 snít.
  • Bobkový list 2 ks
  • Vývar hovězí 300 ml
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Hovězí kližka 1,5 kg
  • Mrkev 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Koriandr mletý 1 člž
  • Kmín celý 1 plž
  • Chilli mleté
  • Skořice celá 1 ks
  • Červené víno 500 ml
  • Mouka hladká 1 plž
  • Rajčata loupaná v plechovce 400 g
  • Čokoláda hořká 50 g
  • Chilli paprička 1 ks
  • Tymián sušený 1 snít.
  • Bobkový list 2 ks

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Olej rozpalte ve velkém hrnci a pak na něm zprudka opečte maso, aby se ze všech stran zatáhlo a zhnědlo. Pak k masu přidejte veškerou zeleninu a po chvilce opékání i koření, chilli papričku a mouku. Po chvilce vlijte víno a vývar, vmíchejte rajčata a přidejte tymián a bobkové listy. Přiveďte k varu. Poté přiklopte víkem a dejte na 1,5 hodiny péct do trouby. Sejměte pokličku a odklopené pečte další 1 hodinu (nebo dokud maso není měkké). Vyndejte z trouby, vmíchejte kousky čokolády, nechte ji rozpustit a servírujte.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Olej rozpalte ve velkém hrnci a pak na něm zprudka opečte maso, aby se ze všech stran zatáhlo a zhnědlo. Pak k masu přidejte veškerou zeleninu a po chvilce opékání i koření, chilli papričku a mouku. Po chvilce vlijte víno a vývar, vmíchejte rajčata a přidejte tymián a bobkové listy. Přiveďte k varu. Poté přiklopte víkem a dejte na 1,5 hodiny péct do trouby. Sejměte pokličku a odklopené pečte další 1 hodinu (nebo dokud maso není měkké). Vyndejte z trouby, vmíchejte kousky čokolády, nechte ji rozpustit a servírujte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.