1
Suroviny na těsto zpracujte a nechte odpočinout. Troubu předehřejte na 160 °C. Těsto rozválejte na 3mm obdélník, okraje ořízněte do pravidelného tvaru a rozkrájejte ho na sudý počet stejně širokých proužků (vyjdou vám okolo 3 cm).
2
Pruhy i odřezky těsta přeneste na plech s pečicím papírem a pečte dozlatova 15–20 minut. Nechte zchladnout. Polovinu proužků potřete zavařeninou a navrch na ně přilepte druhou polovinu. Slepené proužky i upečené odřezky nechte odležet do druhého dne.
3
Zbytky upečeného těsta rozválejte na drobečky a pokapejte rumem. Máslo utřete s cukrem do pěny, vmíchejte drobečky a zpracujte na pevnější hmotu. Je-li příliš řídká, přidejte pár piškotů. Tvořte válečky a zavařeninou je přilepte na promazané proužky těsta. Uhlaďte do tvaru tunýlku, polijte čokoládovou polevou a posypte oříšky. Nechte ztuhnout. Před podáváním nakrájejte válečky na 1 cm široké plátky.
1
Suroviny na těsto zpracujte a nechte odpočinout. Troubu předehřejte na 160 °C. Těsto rozválejte na 3mm obdélník, okraje ořízněte do pravidelného tvaru a rozkrájejte ho na sudý počet stejně širokých proužků (vyjdou vám okolo 3 cm).
2
Pruhy i odřezky těsta přeneste na plech s pečicím papírem a pečte dozlatova 15–20 minut. Nechte zchladnout. Polovinu proužků potřete zavařeninou a navrch na ně přilepte druhou polovinu. Slepené proužky i upečené odřezky nechte odležet do druhého dne.
3
Zbytky upečeného těsta rozválejte na drobečky a pokapejte rumem. Máslo utřete s cukrem do pěny, vmíchejte drobečky a zpracujte na pevnější hmotu. Je-li příliš řídká, přidejte pár piškotů. Tvořte válečky a zavařeninou je přilepte na promazané proužky těsta. Uhlaďte do tvaru tunýlku, polijte čokoládovou polevou a posypte oříšky. Nechte ztuhnout. Před podáváním nakrájejte válečky na 1 cm široké plátky.