1
Troubu předehřejte na 160 °C.
2
Plech o rozměrech asi 35 x 25 cm vyložte pečicím papírem.
3
V rendlíku smíchejte 215 g cukru, žloutky, mléko, citronovou šťávu i kůru, kukuřičný škrob a máslo a na nejmírnějším ohni zahřívejte 3 až 5 minut, aby směs zhoustla.
4
Přelijte do misky, přetáhněte potravinářskou fólií a chlaďte 30 minut v lednici.
5
Mezitím ušlehejte bílky dotuha, přidejte vanilkový extrakt a zbylý cukr a ušlehejte do lesklého sněhu.
6
Nakonec vmíchejte lískové oříšky a nadýchanou hmotu rozprostřete na plech.
7
Pečte 30 až 35 minut, a poté nechte chladnout 15 minut.
8
Pak rozkrájejte korpus na 4 obdélníky. První položte na servírovací podnos, navrch dejte čtvrtinu citronového krému, na něj čtvrtinu šlehačky, další plát a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Horní část šlehačky posypte ořechy. Ihned podávejte.
1
Troubu předehřejte na 160 °C.
2
Plech o rozměrech asi 35 x 25 cm vyložte pečicím papírem.
3
V rendlíku smíchejte 215 g cukru, žloutky, mléko, citronovou šťávu i kůru, kukuřičný škrob a máslo a na nejmírnějším ohni zahřívejte 3 až 5 minut, aby směs zhoustla.
4
Přelijte do misky, přetáhněte potravinářskou fólií a chlaďte 30 minut v lednici.
5
Mezitím ušlehejte bílky dotuha, přidejte vanilkový extrakt a zbylý cukr a ušlehejte do lesklého sněhu.
6
Nakonec vmíchejte lískové oříšky a nadýchanou hmotu rozprostřete na plech.
7
Pečte 30 až 35 minut, a poté nechte chladnout 15 minut.
8
Pak rozkrájejte korpus na 4 obdélníky. První položte na servírovací podnos, navrch dejte čtvrtinu citronového krému, na něj čtvrtinu šlehačky, další plát a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Horní část šlehačky posypte ořechy. Ihned podávejte.