1
Rozbijte vejce do misky a vidličkou je prošlehejte se solí a pepřem. Malou pánvičku nechte rozehřát na mírném plameni. Vložte do ní 1 lžičku másla, a když bude rozpuštěné a začne bublat, vlijte vejce a krouživým pohybem pánvičky ho rozlijte po celé ploše. Když je omeleta skoro tuhá, jen nahoře zbývá trochu syrového vejce, posypte ji sýrem.
2
Špachtlí opatrně uvolněte okraje. Zajeďte pod část omelety a přehněte ji napůl. Když začne zlátnout, sesuňte ji na talíř.
3
Můžete ji ale vylepšit. Omeletu nepřehýbejte, ale sesuňte celou na talíř. Ve stejné pánvi rozehřejte další lžičku másla, přidejte olej, špetku soli a pepře, zamíchejte, přidejte půlená rajčata a bazalku a lehce opečte. Směsí naplňte omeletu, přehněte ji, posypte sýrem a bazalkou.
1
Rozbijte vejce do misky a vidličkou je prošlehejte se solí a pepřem. Malou pánvičku nechte rozehřát na mírném plameni. Vložte do ní 1 lžičku másla, a když bude rozpuštěné a začne bublat, vlijte vejce a krouživým pohybem pánvičky ho rozlijte po celé ploše. Když je omeleta skoro tuhá, jen nahoře zbývá trochu syrového vejce, posypte ji sýrem.
2
Špachtlí opatrně uvolněte okraje. Zajeďte pod část omelety a přehněte ji napůl. Když začne zlátnout, sesuňte ji na talíř.
3
Můžete ji ale vylepšit. Omeletu nepřehýbejte, ale sesuňte celou na talíř. Ve stejné pánvi rozehřejte další lžičku másla, přidejte olej, špetku soli a pepře, zamíchejte, přidejte půlená rajčata a bazalku a lehce opečte. Směsí naplňte omeletu, přehněte ji, posypte sýrem a bazalkou.