Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyOlivová focaccia s rozmarýnem
Albert logoAlbert logo
  • Olivová focaccia s rozmarýnem

Olivová focaccia s rozmarýnem

Italská focaccia se hodí ke všemu, kde je možné vytřít omáčku či výpek z talíře a stejně tak i k antipasti. Vyzkoušejte náš recept na nadýchanou olivovou focacciu s rozmarýnem a hrubozrnnou solí. Sůl vyberte opravdu kvalitní, podtrhnete tak celý chuťový zážitek.
Olivová focaccia s rozmarýnem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Piknik
Předkrm

Ingredience

Složení
4 porce
  • Sůl 2 člž
  • Mouka hladká 390 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Droždí sušené 7 g
  • Olivy černé 10 ks
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Sůl 2 člž
  • Mouka hladká 390 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Droždí sušené 7 g
  • Olivy černé 10 ks
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.

Příprava

1
Do mísy nasypte 390 g hladké mouky, přidejte 2 lžičky soli a 7 g instantního droždí, promíchejte a uprostřed udělejte důlek.
2
Do důlku vlijte 300 ml vlažné vody a 1 lžíci olivového oleje. Promíchejte a pak propracujte v pružné těsto. Zapékací mísu vymažte olejem a do ní dejte těsto. Zakryjte jej potravinářskou fólií a nechte 60 minut kynout na teplém místě.
3
Těsto po vykynutí rukama roztlačte do stran a v pravidelných rozestupech do něj prsty udělejte důlky, ať jsou olivy a snítky rozmarýnu vmáčknuty do těsta.
4
Potřete olivovým olejem a posypte hrubou solí. Vložte do trouby rozehřáté na 200 °C a pečte přibližně 30 minut, dokud focaccia nezezlátne. Nechte chvíli vychladit a poté už můžete odtrhávat a odtrhávat. Věřte, že za chvíli nebude co. Dobrou chuť.
1
Do mísy nasypte 390 g hladké mouky, přidejte 2 lžičky soli a 7 g instantního droždí, promíchejte a uprostřed udělejte důlek.
2
Do důlku vlijte 300 ml vlažné vody a 1 lžíci olivového oleje. Promíchejte a pak propracujte v pružné těsto. Zapékací mísu vymažte olejem a do ní dejte těsto. Zakryjte jej potravinářskou fólií a nechte 60 minut kynout na teplém místě.
3
Těsto po vykynutí rukama roztlačte do stran a v pravidelných rozestupech do něj prsty udělejte důlky, ať jsou olivy a snítky rozmarýnu vmáčknuty do těsta.
4
Potřete olivovým olejem a posypte hrubou solí. Vložte do trouby rozehřáté na 200 °C a pečte přibližně 30 minut, dokud focaccia nezezlátne. Nechte chvíli vychladit a poté už můžete odtrhávat a odtrhávat. Věřte, že za chvíli nebude co. Dobrou chuť.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat focacciu zdravější
    Focacciu můžete upéct ze špaldové mouky. Posypat ji můžete dýňovými semínky.
  • Co byste o soli měli vědět
    Sůl je chemickou sloučeninou sodíku a chloridu. Rozdíl mezi kamennou a mořskou solí je minimální. Obě soli musí obsahovat min. 97 % chloridu sodného. Kamenná sůl a některé druhy mořské soli se obohacují o jód. Ten může přispívat ke správné funkci štítné žlázy.
  • Inspirujte se dalšími recepty na chléb focaccia
    Pokud máte rádi italský chléb focaccia, můžete si doma připravit různé varianty. Pro kreativní pečení zkuste Kvetoucí focacciu, která je ideální pro dekorativní tvorbu s bylinkami a zeleninou. Skvělou volbou je také Focaccia se šalvějí, která přidá krásnou vůni a chuť. Pokud hledáte něco plnějšího, vyzkoušejte sýrovou variantu Focaccia al formaggio. Pro milovníky sladkých chutí je tu Focaccia s karamelizovanými sladkými brambory, která nabízí zajímavou kombinaci chutí.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.