Troubu předehřejte na 190 °C. Čtvercový plech 22×22 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.
2
V rendlíku na středním plamenu rozehřejte 150 g cukru, špetku soli a 1 a ½ lžíce vody. Jakmile se cukr rozpustí a je zlatavý (trvá to asi 5 minut), nalijte ho rychle do připraveného plechu a ihned na něj naskládejte připravené broskve. Máslo utřete se zbývajícím cukrem, zapracujte po jednom vejce a vanilkový extrakt. Pak střídavě přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli a podmáslí.
3
Zpracované hladké těsto nalijte na broskve v pekáči. Překryjte alobalem a pečte zhruba 50 minut. Pak nechte koláč 15 minut odpočinout a převraťte ho na servírovací talíř. Podávejte s kopečkem vaší oblíbené zmrzliny.
1
Troubu předehřejte na 190 °C. Čtvercový plech 22×22 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.
2
V rendlíku na středním plamenu rozehřejte 150 g cukru, špetku soli a 1 a ½ lžíce vody. Jakmile se cukr rozpustí a je zlatavý (trvá to asi 5 minut), nalijte ho rychle do připraveného plechu a ihned na něj naskládejte připravené broskve. Máslo utřete se zbývajícím cukrem, zapracujte po jednom vejce a vanilkový extrakt. Pak střídavě přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli a podmáslí.
3
Zpracované hladké těsto nalijte na broskve v pekáči. Překryjte alobalem a pečte zhruba 50 minut. Pak nechte koláč 15 minut odpočinout a převraťte ho na servírovací talíř. Podávejte s kopečkem vaší oblíbené zmrzliny.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!