Formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem. Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na čtvrtky a pak na plátky. Troubu předehřejte na 180 °C.
2
V míse utřete máslo s 250 g krupicového cukru. Po jednom vmíchejte vejce. Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a vanilkovým cukrem.
3
Ostatní krupicový cukr ochuťte skořicí. Dno formy vyložte polovinou plátků jablek a posypte půlkou cukru se skořicí. Zalijte těstem, uhlaďte. Navrch dejte zbylá jablka a posypte zbylým skořicovým cukrem. Pečte 1 hodinu, pak formu zakryjte alobalem, aby se koláč propekl, ale nespálil na povrchu. Pečte dalších 5 minut. Koláč podávejte samotný nebo s kopečkem šlehačky či zmrzliny.
1
Formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem. Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na čtvrtky a pak na plátky. Troubu předehřejte na 180 °C.
2
V míse utřete máslo s 250 g krupicového cukru. Po jednom vmíchejte vejce. Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a vanilkovým cukrem.
3
Ostatní krupicový cukr ochuťte skořicí. Dno formy vyložte polovinou plátků jablek a posypte půlkou cukru se skořicí. Zalijte těstem, uhlaďte. Navrch dejte zbylá jablka a posypte zbylým skořicovým cukrem. Pečte 1 hodinu, pak formu zakryjte alobalem, aby se koláč propekl, ale nespálil na povrchu. Pečte dalších 5 minut. Koláč podávejte samotný nebo s kopečkem šlehačky či zmrzliny.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!