1
Plátky lilku zasypte solí a nechte je půl hodiny vypotit. Pak jej důkladně omyjte a osušte papírovými ubrousky.
2
Mezitím, co lilek odpočívá, smíchejte jogurt, mátu, česnek, citronovou šťávu do dipu. Podle chuti ho osolte a opepřete a dejte stranou do chladu.
3
Mouku nasypte do mísy a promíchejte ji se solí a pepřem. V jiné míse lehce našlehejte vejce a mléko a do třetí vsypte strouhanku. Začněte obalovat plátky lilku: nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
4
V pánvi rozpalte asi centimetrovou vrstvu oleje a z obou stran na něm 2 minuty smažte kolečka lilku, pěkně dozlatova. Podávejte s mátovo-jogurtovým dipem.
1
Plátky lilku zasypte solí a nechte je půl hodiny vypotit. Pak jej důkladně omyjte a osušte papírovými ubrousky.
2
Mezitím, co lilek odpočívá, smíchejte jogurt, mátu, česnek, citronovou šťávu do dipu. Podle chuti ho osolte a opepřete a dejte stranou do chladu.
3
Mouku nasypte do mísy a promíchejte ji se solí a pepřem. V jiné míse lehce našlehejte vejce a mléko a do třetí vsypte strouhanku. Začněte obalovat plátky lilku: nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
4
V pánvi rozpalte asi centimetrovou vrstvu oleje a z obou stran na něm 2 minuty smažte kolečka lilku, pěkně dozlatova. Podávejte s mátovo-jogurtovým dipem.