1
Na kaši dejte na 20 minut vařit brambory. Zatímco se vaří, nachystejte si rybu.
2
Troubu předehřejte na 220 °C.
3
V míse smíchejte strouhanku, sýr, citronovou kůru a 80 g másla.
4
Rybí filety z obou stran poprašte moukou, protáhněte vajíčkem, a pak obalte v sýrové strouhance.
5
Poté je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut dozlatova.
6
Uvařené brambory sceďte, přidejte k nim 150 g másla a dobře prošťouchejte.
7
Poté vmíchejte zakysanou smetanu a vymačkaný pečený česnek.
8
Podle chuti osolte a opepřete.
9
Mražený hrášek dejte do vroucí vody a vařte ho 4 minuty, sceďte a spolu s nasekaným česnekem, máslem, kůrou z citronu a mátovými lístky rozmačkejte. Podle chuti osolte.
10
Podávejte společně: rybu s kaší a hráškem.
1
Na kaši dejte na 20 minut vařit brambory. Zatímco se vaří, nachystejte si rybu.
2
Troubu předehřejte na 220 °C.
3
V míse smíchejte strouhanku, sýr, citronovou kůru a 80 g másla.
4
Rybí filety z obou stran poprašte moukou, protáhněte vajíčkem, a pak obalte v sýrové strouhance.
5
Poté je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut dozlatova.
6
Uvařené brambory sceďte, přidejte k nim 150 g másla a dobře prošťouchejte.
7
Poté vmíchejte zakysanou smetanu a vymačkaný pečený česnek.
8
Podle chuti osolte a opepřete.
9
Mražený hrášek dejte do vroucí vody a vařte ho 4 minuty, sceďte a spolu s nasekaným česnekem, máslem, kůrou z citronu a mátovými lístky rozmačkejte. Podle chuti osolte.
10
Podávejte společně: rybu s kaší a hráškem.