1
Troubu předehřejte na teplotu 160 °C. Dno kulaté formy o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem, boky potřete olejem nebo máslem.
2
V míse utřete máslo se 150 g cukru na nadýchaný hladký krém. Pak postupně přidávejte vejce a zapracujete do krému. Nakonec vmíchejte kůru a 15 ml šťávy z citronu.
3
V jiné misce nejprve promíchejte kokos, mandle, kukuřičnou mouku, prášek do pečiva, sůl a pak vše i s jogurtem (3 polévkové lžíce) zapracujte do máslové směsi, až vznikne hladké těsto.
4
Těsto nalijte do formy, povrch zarovnejte a pečte v troubě 45 až 50 minut, dokud špejli, kterou zapíchnete doprostřed korpusu, nevytáhnete suchou.
5
Hotový korpus nechte asi 15 minut chladnout. Pak obkružte tenkým nožem boky formy, vyjměte korpus a nechte ho úplně vychladnout na mřížce.
6
Všechny suroviny na krém (250 g pomazánkového másla, 250 g tučného tvarohu, 150 g krupicového cukru, 15 ml citronové šťávy) vyšlehejte dohladka. Korpus rozkrojte v polovině. Na spodní polovinu naneste dvě třetiny krému, přiklopte druhou půlkou a zbylým krémem potřete boky i vrch. Ozdobte plátky kokosu. Dort před podáváním nechte hodinu chladnout v lednici.
1
Troubu předehřejte na teplotu 160 °C. Dno kulaté formy o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem, boky potřete olejem nebo máslem.
2
V míse utřete máslo se 150 g cukru na nadýchaný hladký krém. Pak postupně přidávejte vejce a zapracujete do krému. Nakonec vmíchejte kůru a 15 ml šťávy z citronu.
3
V jiné misce nejprve promíchejte kokos, mandle, kukuřičnou mouku, prášek do pečiva, sůl a pak vše i s jogurtem (3 polévkové lžíce) zapracujte do máslové směsi, až vznikne hladké těsto.
4
Těsto nalijte do formy, povrch zarovnejte a pečte v troubě 45 až 50 minut, dokud špejli, kterou zapíchnete doprostřed korpusu, nevytáhnete suchou.
5
Hotový korpus nechte asi 15 minut chladnout. Pak obkružte tenkým nožem boky formy, vyjměte korpus a nechte ho úplně vychladnout na mřížce.
6
Všechny suroviny na krém (250 g pomazánkového másla, 250 g tučného tvarohu, 150 g krupicového cukru, 15 ml citronové šťávy) vyšlehejte dohladka. Korpus rozkrojte v polovině. Na spodní polovinu naneste dvě třetiny krému, přiklopte druhou půlkou a zbylým krémem potřete boky i vrch. Ozdobte plátky kokosu. Dort před podáváním nechte hodinu chladnout v lednici.