1
Pánev rozpálím na středním plameni a osmahnu na ní slaninu. Mezitím se mi vaří brambory ve slupce (asi 10 minut), a když už jsou skoro hotové, sliji je, nechám trochu vychladnout a nakrájím je na plátky.
2
Troubu předehřeji na 180 °C. Část másla rozpustím a vymažu jím zapékací mísu, do které vyskládám vrstvu brambor, potřu je brynzou, kterou jsem si prošlehala s trochou smetany, a posypu částí vypražené slaniny. Stejně postupuji se zbytkem zmíněných surovin, poslední vrstva jsou brambory.
3
Mísu vložím do trouby, nechám 10 minut zapéct, pak vše rovnoměrně zaliji smetanou prošlehanou s vejci, posypu špetkou soli a pepřem, pokladu lupínky másla a ještě asi 25 minut zapékám. Brynzové brambory jsou nejlepší s kefírem, ozdobené čerstvou majoránkou.
1
Pánev rozpálím na středním plameni a osmahnu na ní slaninu. Mezitím se mi vaří brambory ve slupce (asi 10 minut), a když už jsou skoro hotové, sliji je, nechám trochu vychladnout a nakrájím je na plátky.
2
Troubu předehřeji na 180 °C. Část másla rozpustím a vymažu jím zapékací mísu, do které vyskládám vrstvu brambor, potřu je brynzou, kterou jsem si prošlehala s trochou smetany, a posypu částí vypražené slaniny. Stejně postupuji se zbytkem zmíněných surovin, poslední vrstva jsou brambory.
3
Mísu vložím do trouby, nechám 10 minut zapéct, pak vše rovnoměrně zaliji smetanou prošlehanou s vejci, posypu špetkou soli a pepřem, pokladu lupínky másla a ještě asi 25 minut zapékám. Brynzové brambory jsou nejlepší s kefírem, ozdobené čerstvou majoránkou.