Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyNorský borůvkový koláč se šlehačkou
Albert logoAlbert logo
  • Norský borůvkový koláč se šlehačkou

Norský borůvkový koláč se šlehačkou

Připravte si borůvkový koláč na norský způsob. Určitě si ho zamilujete.
Norský borůvkový koláč se šlehačkou
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Skandinávská
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Mouka hladká 300 g
  • Vejce 10 ks
  • Cukr třtinový 300 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Marmeláda borůvková 2 plž
  • Smetana ke šlehání 40% 1 l
  • Cukr moučkový 1 plž
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Mléko 100 ml
  • Borůvky 500 g
  • Mouka hladká 300 g
  • Vejce 10 ks
  • Cukr třtinový 300 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Marmeláda borůvková 2 plž
  • Smetana ke šlehání 40% 1 l
  • Cukr moučkový 1 plž
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Mléko 100 ml
  • Borůvky 500 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 190 °C a hlubší plech o rozměrech 25 x 30 cm vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
2
Všechna vejce a cukr 8 až 10 minut šlehejte do husté světlé pěny.
3
Mouku smíchejte s práškem do pečiva, a pak ji opatrně vmíchejte k vajíčkům.
4
Těsto přelijte do plechu a pečte 50 minut, nebo dokud těsto ulpívá na špejli.
5
Vyjmete z trouby, nechte 5 minut v plechu, a pak vyklopte a nechte zcela zchladnout.
6
Upečený piškot podélně rozkrojte na 3 pláty.
7
Borůvkovou marmeládu vidličkou našlehejte se lžící teplé vody a smetanu ušlehejte s oběma cukry dotuha.
8
První plát těsta dejte na servírovací talíř, pokapejte třetinou mléka, potřete třetinou marmelády, potřete částí šlehačky a posypejte třetinou borůvek.
9
Přiklopte druhým plátem. Ten opět pokapejte mlékem, potřete marmeládou, šlehačkou a zasypejte druhou třetinou borůvek.
10
Přiklopte třetím plátem, pokapejte zbylým mlékem, potřete zbytkem marmelády a vršek i boky koláče potřete zbylou šlehačkou.
11
Posypejte zbylými borůvkami a dejte na dvě hodiny do lednice.
1
Troubu předehřejte na 190 °C a hlubší plech o rozměrech 25 x 30 cm vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
2
Všechna vejce a cukr 8 až 10 minut šlehejte do husté světlé pěny.
3
Mouku smíchejte s práškem do pečiva, a pak ji opatrně vmíchejte k vajíčkům.
4
Těsto přelijte do plechu a pečte 50 minut, nebo dokud těsto ulpívá na špejli.
5
Vyjmete z trouby, nechte 5 minut v plechu, a pak vyklopte a nechte zcela zchladnout.
6
Upečený piškot podélně rozkrojte na 3 pláty.
7
Borůvkovou marmeládu vidličkou našlehejte se lžící teplé vody a smetanu ušlehejte s oběma cukry dotuha.
8
První plát těsta dejte na servírovací talíř, pokapejte třetinou mléka, potřete třetinou marmelády, potřete částí šlehačky a posypejte třetinou borůvek.
9
Přiklopte druhým plátem. Ten opět pokapejte mlékem, potřete marmeládou, šlehačkou a zasypejte druhou třetinou borůvek.
10
Přiklopte třetím plátem, pokapejte zbylým mlékem, potřete zbytkem marmelády a vršek i boky koláče potřete zbylou šlehačkou.
11
Posypejte zbylými borůvkami a dejte na dvě hodiny do lednice.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.