Oběd, po kterém zůstane jen prázdný talíř? Právě tím jsou nočky s dýňovou přesnídávkou, které příjemně překvapí i dospělé strávníky.
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Vegetariánské
Recepty na každý den
Ingredience
Složení
2 porce
Máslo 40 g
Mléko 250 ml
Krupice 110 g
Sůl
Příkrm dýňový 250 g
Vejce 1 ks
Smetana na vaření 3 plž
Máslo 40 g
Mléko 250 ml
Krupice 110 g
Sůl
Příkrm dýňový 250 g
Vejce 1 ks
Smetana na vaření 3 plž
Příprava
1
Mléko s máslem přiveďte k varu a pomalu vmíchávejte hrubou krupici. Míchejte, dokud se těsto přestane lepit na vařečku. Pak odstavte z ohně a nechte vychladnout. Přidejte rozšlehané vejce. Na prkénko vysypte trochu krupice a dvěma lžičkami tvarujte noky, které v ní následně obalte. Vařte v osolené vodě cca pět minut.
2
V kastrůlku ohřejte dýňový příkrm s trochou smetany. Vzniklou omáčkou přelijte noky. Můžete ozdobit bylinkami.
1
Mléko s máslem přiveďte k varu a pomalu vmíchávejte hrubou krupici. Míchejte, dokud se těsto přestane lepit na vařečku. Pak odstavte z ohně a nechte vychladnout. Přidejte rozšlehané vejce. Na prkénko vysypte trochu krupice a dvěma lžičkami tvarujte noky, které v ní následně obalte. Vařte v osolené vodě cca pět minut.
2
V kastrůlku ohřejte dýňový příkrm s trochou smetany. Vzniklou omáčkou přelijte noky. Můžete ozdobit bylinkami.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!