1
Rýži rozdělte na malé porce o váze zhruba 25 g. Pak každou porci navlhčenou rukou vytvarujte do válečku. Potřete velmi tenkou vrstvou wasabi, navrch dejte měsíčky manga. Ozdobně ‚převažte‘ kouskem řasy nori – když konce navlhčíte, krásně se k sobě slepí.
2
Jak uvařit suši rýži - Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2–3 minuty. Pak dejte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát. Suši ocet, cukr a sůl smíchejte, aby se vše rozpustilo. Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte. Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.