1
Vložte 175 g povoleného másla, 250 g mouky a špetku soli do kuchyňského robotu a nechte směs zpracovat, dokud nepřipomíná jemnou strouhanku. Pak přidejte 100 g cukru a znovu nechte hníst. Přidejte vanilkový extrakt a 1 vaječný žloutek a nechte zpracovat, dokud nebudete mít hotové těsto.
2
Potom těsto přendejte na jemně pomoučený vál a vypracujte krátce z těsta kouli. Tu rozkrojte na dvě stejně velké části, dlaní je zploštěte, zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut chladit v lednici. Připravte si dva plechy na pečení pokryté pečicím papírem.
3
Těsto vyjměte z lednice a nechte ještě 15 minut odpočívat při pokojové teplotě. Lehce pomoučněte vál i váleček. Rozbalte první část těsta a rozválejte na tloušťku asi 2 mm. Použijte vykrajovátko ve tvaru hvězdy o průměru 6 cm, vykrojte cca 15 hvězd a přeneste je na pečicí papír.
4
Rozbalte druhé těsto a opět vyválejte. Opět vykrojte 15 hvězd vykrajovátkem o průměru 6 cm a do nich druhým vykrajovátkem ve tvaru hvězdy o průměru 3 cm vykrojte ve středu 15 hvězdiček. Větší hvězdy s vykrojeným středem přeneste na druhý plech. Oba plechy přikryjte a dejte ještě na 15 minut do chladna.
5
Hvězdičky pečte v troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut, hvězdičky s vykrojeným středem budou upečené o chvíli dříve. Po vytažení z trouby nechte vychladnout.
6
Zatím si připravte náplň. Ušlehejte 50 g másla, 160 g moučkového cukru a 50 g džemu ručním šlehačem. Naplňte touto směsí zdobicí sáček s malým otvorem na zdobení nebo špičku zastřihněte na průměr 0,5 cm. Zbytek džemu dejte do druhého zdobicího sáčku ještě s menším zdobicím průměrem.
7
Po okrajích celých hvězd tvořte náplní malé špičky po celém obvodu a nechte uprostřed prostor, kam přidejte malé množství pouze čistého džemu. Pak opatrně přiklopte hvězdou s vykrojeným středem a lehce přimáčkněte. Cukroví uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě po 3 dny.
1
Vložte 175 g povoleného másla, 250 g mouky a špetku soli do kuchyňského robotu a nechte směs zpracovat, dokud nepřipomíná jemnou strouhanku. Pak přidejte 100 g cukru a znovu nechte hníst. Přidejte vanilkový extrakt a 1 vaječný žloutek a nechte zpracovat, dokud nebudete mít hotové těsto.
2
Potom těsto přendejte na jemně pomoučený vál a vypracujte krátce z těsta kouli. Tu rozkrojte na dvě stejně velké části, dlaní je zploštěte, zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut chladit v lednici. Připravte si dva plechy na pečení pokryté pečicím papírem.
3
Těsto vyjměte z lednice a nechte ještě 15 minut odpočívat při pokojové teplotě. Lehce pomoučněte vál i váleček. Rozbalte první část těsta a rozválejte na tloušťku asi 2 mm. Použijte vykrajovátko ve tvaru hvězdy o průměru 6 cm, vykrojte cca 15 hvězd a přeneste je na pečicí papír.
4
Rozbalte druhé těsto a opět vyválejte. Opět vykrojte 15 hvězd vykrajovátkem o průměru 6 cm a do nich druhým vykrajovátkem ve tvaru hvězdy o průměru 3 cm vykrojte ve středu 15 hvězdiček. Větší hvězdy s vykrojeným středem přeneste na druhý plech. Oba plechy přikryjte a dejte ještě na 15 minut do chladna.
5
Hvězdičky pečte v troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut, hvězdičky s vykrojeným středem budou upečené o chvíli dříve. Po vytažení z trouby nechte vychladnout.
6
Zatím si připravte náplň. Ušlehejte 50 g másla, 160 g moučkového cukru a 50 g džemu ručním šlehačem. Naplňte touto směsí zdobicí sáček s malým otvorem na zdobení nebo špičku zastřihněte na průměr 0,5 cm. Zbytek džemu dejte do druhého zdobicího sáčku ještě s menším zdobicím průměrem.
7
Po okrajích celých hvězd tvořte náplní malé špičky po celém obvodu a nechte uprostřed prostor, kam přidejte malé množství pouze čistého džemu. Pak opatrně přiklopte hvězdou s vykrojeným středem a lehce přimáčkněte. Cukroví uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě po 3 dny.