Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyNetradiční linecké hvězdičky
Albert logoAlbert logo
  • Netradiční linecké hvězdičky

Netradiční linecké hvězdičky

Netradiční linecké hvězdičky
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
15 porcí
  • Mouka hladká 250 g
  • Cukr moučkový 260 g
  • Sůl
  • Džem jahodový BIO 120 g
  • Vejce 1 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Máslo 225 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Cukr moučkový 260 g
  • Sůl
  • Džem jahodový BIO 120 g
  • Vejce 1 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Máslo 225 g

Příprava

1
Vložte 175 g povoleného másla, 250 g mouky a špetku soli do kuchyňského robotu a nechte směs zpracovat, dokud nepřipomíná jemnou strouhanku. Pak přidejte 100 g cukru a znovu nechte hníst. Přidejte vanilkový extrakt a 1 vaječný žloutek a nechte zpracovat, dokud nebudete mít hotové těsto.
2
Potom těsto přendejte na jemně pomoučený vál a vypracujte krátce z těsta kouli. Tu rozkrojte na dvě stejně velké části, dlaní je zploštěte, zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut chladit v lednici. Připravte si dva plechy na pečení pokryté pečicím papírem.
3
Těsto vyjměte z lednice a nechte ještě 15 minut odpočívat při pokojové teplotě. Lehce pomoučněte vál i váleček. Rozbalte první část těsta a rozválejte na tloušťku asi 2 mm. Použijte vykrajovátko ve tvaru hvězdy o průměru 6 cm, vykrojte cca 15 hvězd a přeneste je na pečicí papír.
4
Rozbalte druhé těsto a opět vyválejte. Opět vykrojte 15 hvězd vykrajovátkem o průměru 6 cm a do nich druhým vykrajovátkem ve tvaru hvězdy o průměru 3 cm vykrojte ve středu 15 hvězdiček. Větší hvězdy s vykrojeným středem přeneste na druhý plech. Oba plechy přikryjte a dejte ještě na 15 minut do chladna.
5
Hvězdičky pečte v troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut, hvězdičky s vykrojeným středem budou upečené o chvíli dříve. Po vytažení z trouby nechte vychladnout.
6
Zatím si připravte náplň. Ušlehejte 50 g másla, 160 g moučkového cukru a 50 g džemu ručním šlehačem. Naplňte touto směsí zdobicí sáček s malým otvorem na zdobení nebo špičku zastřihněte na průměr 0,5 cm. Zbytek džemu dejte do druhého zdobicího sáčku ještě s menším zdobicím průměrem.
7
Po okrajích celých hvězd tvořte náplní malé špičky po celém obvodu a nechte uprostřed prostor, kam přidejte malé množství pouze čistého džemu. Pak opatrně přiklopte hvězdou s vykrojeným středem a lehce přimáčkněte. Cukroví uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě po 3 dny.
1
Vložte 175 g povoleného másla, 250 g mouky a špetku soli do kuchyňského robotu a nechte směs zpracovat, dokud nepřipomíná jemnou strouhanku. Pak přidejte 100 g cukru a znovu nechte hníst. Přidejte vanilkový extrakt a 1 vaječný žloutek a nechte zpracovat, dokud nebudete mít hotové těsto.
2
Potom těsto přendejte na jemně pomoučený vál a vypracujte krátce z těsta kouli. Tu rozkrojte na dvě stejně velké části, dlaní je zploštěte, zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut chladit v lednici. Připravte si dva plechy na pečení pokryté pečicím papírem.
3
Těsto vyjměte z lednice a nechte ještě 15 minut odpočívat při pokojové teplotě. Lehce pomoučněte vál i váleček. Rozbalte první část těsta a rozválejte na tloušťku asi 2 mm. Použijte vykrajovátko ve tvaru hvězdy o průměru 6 cm, vykrojte cca 15 hvězd a přeneste je na pečicí papír.
4
Rozbalte druhé těsto a opět vyválejte. Opět vykrojte 15 hvězd vykrajovátkem o průměru 6 cm a do nich druhým vykrajovátkem ve tvaru hvězdy o průměru 3 cm vykrojte ve středu 15 hvězdiček. Větší hvězdy s vykrojeným středem přeneste na druhý plech. Oba plechy přikryjte a dejte ještě na 15 minut do chladna.
5
Hvězdičky pečte v troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut, hvězdičky s vykrojeným středem budou upečené o chvíli dříve. Po vytažení z trouby nechte vychladnout.
6
Zatím si připravte náplň. Ušlehejte 50 g másla, 160 g moučkového cukru a 50 g džemu ručním šlehačem. Naplňte touto směsí zdobicí sáček s malým otvorem na zdobení nebo špičku zastřihněte na průměr 0,5 cm. Zbytek džemu dejte do druhého zdobicího sáčku ještě s menším zdobicím průměrem.
7
Po okrajích celých hvězd tvořte náplní malé špičky po celém obvodu a nechte uprostřed prostor, kam přidejte malé množství pouze čistého džemu. Pak opatrně přiklopte hvězdou s vykrojeným středem a lehce přimáčkněte. Cukroví uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě po 3 dny.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.