Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyNepečený jahodový cheesecake pro růžové jaro
Albert logoAlbert logo
  • Nepečený jahodový cheesecake pro růžové jaro

Nepečený jahodový cheesecake pro růžové jaro

Nepečený jahodový cheesecake pro růžové jaro
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Velikonoce
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Čokoláda bílá Delicata 85 g
  • Máslo 85 g
  • Sušenky máslové 200 g
  • Máta 2 snít.
  • Želatina plátková 10 plát.
  • Tvaroh tučný 250 g
  • Mascarpone 250 g
  • Cukr moučkový 100 g
  • Citron 1 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 350 ml
  • Jahody 200 g
  • Květy
  • Čokoláda bílá Delicata 85 g
  • Máslo 85 g
  • Sušenky máslové 200 g
  • Máta 2 snít.
  • Želatina plátková 10 plát.
  • Tvaroh tučný 250 g
  • Mascarpone 250 g
  • Cukr moučkový 100 g
  • Citron 1 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 350 ml
  • Jahody 200 g
  • Květy

Příprava

1
Na korpus rozpusťte 85 g bílé čokolády spolu s 85 g povoleného másla ve vodní lázni. Pak namelte 200 g máslových sušenek. Ze 2 snítek máty najemno nasekejte lístky, všechny ingredience smíchejte a směs vtlačte na dno formy o velikost 20 × 20 cm. Korpus nechte ztuhnout v lednici.
2
Mezitím si připravte krém. Do studené vody namočte 10 plátků želatiny a nechte je nabobtnat. V míse promíchejte 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 100 g moučkového cukru a lžičku vymačkané citronové šťávy. Část krému přendejte do rendlíku, zahřejte a nechte v něm rozpustit vymačkanou nabobtnalou želatinu. Pak promíchejte se zbytkem krému v míse.
3
Ručním šlehačem vyšlehejte 250 ml šlehačky a 200 g očištěných jahod zbavených stopky rozmixujte v mixéru. Jahody i šlehačku vmíchejte do krému a rozetřete jej na vychladlý korpus ve formě.
4
Cheesecake nechte ztuhnout v lednici nejméně 6 hodin, nejlépe přes noc. Před servírováním si vyšlehejte ještě 100 ml šlehačky a pomocí cukrářského sáčku zdobte nakrájené kostky cheesecaku šlehačkou a přidejte jedlé květy, třeba macešky. Jahodová pusa od mámy.
1
Na korpus rozpusťte 85 g bílé čokolády spolu s 85 g povoleného másla ve vodní lázni. Pak namelte 200 g máslových sušenek. Ze 2 snítek máty najemno nasekejte lístky, všechny ingredience smíchejte a směs vtlačte na dno formy o velikost 20 × 20 cm. Korpus nechte ztuhnout v lednici.
2
Mezitím si připravte krém. Do studené vody namočte 10 plátků želatiny a nechte je nabobtnat. V míse promíchejte 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 100 g moučkového cukru a lžičku vymačkané citronové šťávy. Část krému přendejte do rendlíku, zahřejte a nechte v něm rozpustit vymačkanou nabobtnalou želatinu. Pak promíchejte se zbytkem krému v míse.
3
Ručním šlehačem vyšlehejte 250 ml šlehačky a 200 g očištěných jahod zbavených stopky rozmixujte v mixéru. Jahody i šlehačku vmíchejte do krému a rozetřete jej na vychladlý korpus ve formě.
4
Cheesecake nechte ztuhnout v lednici nejméně 6 hodin, nejlépe přes noc. Před servírováním si vyšlehejte ještě 100 ml šlehačky a pomocí cukrářského sáčku zdobte nakrájené kostky cheesecaku šlehačkou a přidejte jedlé květy, třeba macešky. Jahodová pusa od mámy.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.