1
Na korpus rozpusťte 85 g bílé čokolády spolu s 85 g povoleného másla ve vodní lázni. Pak namelte 200 g máslových sušenek. Ze 2 snítek máty najemno nasekejte lístky, všechny ingredience smíchejte a směs vtlačte na dno formy o velikost 20 × 20 cm. Korpus nechte ztuhnout v lednici.
2
Mezitím si připravte krém. Do studené vody namočte 10 plátků želatiny a nechte je nabobtnat. V míse promíchejte 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 100 g moučkového cukru a lžičku vymačkané citronové šťávy. Část krému přendejte do rendlíku, zahřejte a nechte v něm rozpustit vymačkanou nabobtnalou želatinu. Pak promíchejte se zbytkem krému v míse.
3
Ručním šlehačem vyšlehejte 250 ml šlehačky a 200 g očištěných jahod zbavených stopky rozmixujte v mixéru. Jahody i šlehačku vmíchejte do krému a rozetřete jej na vychladlý korpus ve formě.
4
Cheesecake nechte ztuhnout v lednici nejméně 6 hodin, nejlépe přes noc. Před servírováním si vyšlehejte ještě 100 ml šlehačky a pomocí cukrářského sáčku zdobte nakrájené kostky cheesecaku šlehačkou a přidejte jedlé květy, třeba macešky. Jahodová pusa od mámy.
1
Na korpus rozpusťte 85 g bílé čokolády spolu s 85 g povoleného másla ve vodní lázni. Pak namelte 200 g máslových sušenek. Ze 2 snítek máty najemno nasekejte lístky, všechny ingredience smíchejte a směs vtlačte na dno formy o velikost 20 × 20 cm. Korpus nechte ztuhnout v lednici.
2
Mezitím si připravte krém. Do studené vody namočte 10 plátků želatiny a nechte je nabobtnat. V míse promíchejte 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 100 g moučkového cukru a lžičku vymačkané citronové šťávy. Část krému přendejte do rendlíku, zahřejte a nechte v něm rozpustit vymačkanou nabobtnalou želatinu. Pak promíchejte se zbytkem krému v míse.
3
Ručním šlehačem vyšlehejte 250 ml šlehačky a 200 g očištěných jahod zbavených stopky rozmixujte v mixéru. Jahody i šlehačku vmíchejte do krému a rozetřete jej na vychladlý korpus ve formě.
4
Cheesecake nechte ztuhnout v lednici nejméně 6 hodin, nejlépe přes noc. Před servírováním si vyšlehejte ještě 100 ml šlehačky a pomocí cukrářského sáčku zdobte nakrájené kostky cheesecaku šlehačkou a přidejte jedlé květy, třeba macešky. Jahodová pusa od mámy.