1
Nepečené pudinkové kuličky si zamilujete. Můžete s nimi překvapit třeba svou drahou polovičku. Nakonec si na nich může smlsnout i celá rodina.
2
NEJPRVE SI PŘIPRAVTE MANDLE:
3
Oloupané je nasekejte nahrubo – nožem či v robotu sekáčkem.
4
Nasypte je do malého pekáčku a nechte opražit v troubě 5 až 10 minut při 130 °C. Budou zlatavé, ale ne hnědé.
6
Do hrnce vlijte smetanu a zahřejte ji.
7
V hrníčku rozmíchejte pudinkový prášek ve 150 ml vody a vlijte za nepřetržitého šlehání do vařící smetany.
8
Až pudink zhoustne, dejte ho vychladnout, občas ho metlou promíchejte.
9
Mezitím nakrájejte na menší kousky oprané sušené švestky.
10
Sušenky nalámejte na drobné kousky, ale ne na drť!
11
Do vychladlého pudinku zašlehejte sirup a tuk. Přidejte pokrájené švestky, opražené kousky mandlí a vše dobře promíchejte a ochutnejte. Pokud se vám zdá hmota málo sladká, můžete přidat 1 lžíci sirupu, ale ne více, abyste těsto příliš nerozředili.
12
Nakonec zapracujte větší kousky nalámaných sušenek – opatrně, aby se nerozdrtily!
13
Hmotu nechte vychladnout a nasáknout alespoň 3 hodiny v chladničce.
14
Pak tvořte lehce vlhkýma rukama kuličky o průměru 3,5–4 centimetry, obalujte je v mandlových lupíncích a servírujte v papírovém košíčku.
1
Nepečené pudinkové kuličky si zamilujete. Můžete s nimi překvapit třeba svou drahou polovičku. Nakonec si na nich může smlsnout i celá rodina.
2
NEJPRVE SI PŘIPRAVTE MANDLE:
3
Oloupané je nasekejte nahrubo – nožem či v robotu sekáčkem.
4
Nasypte je do malého pekáčku a nechte opražit v troubě 5 až 10 minut při 130 °C. Budou zlatavé, ale ne hnědé.
6
Do hrnce vlijte smetanu a zahřejte ji.
7
V hrníčku rozmíchejte pudinkový prášek ve 150 ml vody a vlijte za nepřetržitého šlehání do vařící smetany.
8
Až pudink zhoustne, dejte ho vychladnout, občas ho metlou promíchejte.
9
Mezitím nakrájejte na menší kousky oprané sušené švestky.
10
Sušenky nalámejte na drobné kousky, ale ne na drť!
11
Do vychladlého pudinku zašlehejte sirup a tuk. Přidejte pokrájené švestky, opražené kousky mandlí a vše dobře promíchejte a ochutnejte. Pokud se vám zdá hmota málo sladká, můžete přidat 1 lžíci sirupu, ale ne více, abyste těsto příliš nerozředili.
12
Nakonec zapracujte větší kousky nalámaných sušenek – opatrně, aby se nerozdrtily!
13
Hmotu nechte vychladnout a nasáknout alespoň 3 hodiny v chladničce.
14
Pak tvořte lehce vlhkýma rukama kuličky o průměru 3,5–4 centimetry, obalujte je v mandlových lupíncích a servírujte v papírovém košíčku.