Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyNekynutý mazanec
Albert logoAlbert logo
  • Nekynutý mazanec

Nekynutý mazanec

Nekynutý mazanec
Náročné
46-60 minut
3/5
Česká
Velikonoce
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Vejce 3 ks
  • Cukr moučkový 150 g
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Rum 1 plž
  • Citronová kůra 1/2 ks
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Mléko 2 plž
  • Mandle loupané 70 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Rozinky 50 g
  • Máslo 150 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Vejce 3 ks
  • Cukr moučkový 150 g
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Rum 1 plž
  • Citronová kůra 1/2 ks
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Mléko 2 plž
  • Mandle loupané 70 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Rozinky 50 g
  • Máslo 150 g

Příprava

1
Předehřejte troubu na 170 °C.
2
Máslo ušlehejte s cukrem do pěny, přidejte vanilkový cukr a ještě minutu šlehejte. Pak k pěně postupně zašlehejte dvě vejce, tvaroh, citronovou kůru i šťávu a rum.
3
Zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mandle a dodělejte těsto na moukou posypaném vále tak, aby bylo hebké.
4
Do hotového pak ještě zapracujte rozinky, vytvarujte ho do koule, dejte na pekáč vyložený pečicím papírem a jemně na něj seshora přitlačte.
5
Nožem na povrchu naznačte kříž, mazanec potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte ho péct. Po půlhodině ho ještě můžete povytáhnout z trouby a potřít mlékem.
6
Dozlatova upečený mazanec nechte vystydnout a nakonec ho bohatě pocukrujte.
1
Předehřejte troubu na 170 °C.
2
Máslo ušlehejte s cukrem do pěny, přidejte vanilkový cukr a ještě minutu šlehejte. Pak k pěně postupně zašlehejte dvě vejce, tvaroh, citronovou kůru i šťávu a rum.
3
Zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mandle a dodělejte těsto na moukou posypaném vále tak, aby bylo hebké.
4
Do hotového pak ještě zapracujte rozinky, vytvarujte ho do koule, dejte na pekáč vyložený pečicím papírem a jemně na něj seshora přitlačte.
5
Nožem na povrchu naznačte kříž, mazanec potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte ho péct. Po půlhodině ho ještě můžete povytáhnout z trouby a potřít mlékem.
6
Dozlatova upečený mazanec nechte vystydnout a nakonec ho bohatě pocukrujte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.